Tuesday, December 23, 2008

Hujan...

skrang da msuk msim sjuk..ptng tdi hujan..lebat...sjuk sgt...
esk rsanya kna pkai bju byk lpis...aku still xbli 'bubble'...
rsa mcm xnk bli..coz rsa mcm xplu sgt...tapi tgkla cmne...klu sjuk sgt ak bli...

hati aku tba2 trngt kat fmly aku..rsa rndu sgt...
mcm da lma aku xjmpa mrk...ni bru 4bln kat sni..hurmmmmhhh...
aku trngt msa kcik aku..klu hjan mcm ni..mak aku msti sgt rsau..
yela..ayah aku slalu xde kat rmh...kdng2 rsa mcm dah biasa bila dia xde...
hjan lbat slalu dtng skali dgn kilat n gruh yg sgt kuat..
mak aku akn sgra bwk kmi 7 brdik k rmh mak cik tpi rmh...
bknnya ape..tkt pkok bsr tmbang ats rmh..
rmh aku kat kg..byk pkok bsr kliling rmh...

skrng aku rsa rndu sgt kat mak aku..
kdng2 aku rsa mcm xsmpt nk jmpa dia buat kali trakhr..
tahlah..sma ada aku yg pg dlu atau dia...
aku rsa nk sgt pluk n ckp dgn dia msa ni...

tak taula sbb apa..
sjk akhr2 ni aku rsa sgt sdih...
aku rsa mcm nk nngis..tpi aku xtau sbb ap..
how i wish i knw why??..

kwn2 kat sni...
khdiran mrk smua byk mmbntu aku..
brula aku thu..btulla apa yg org ckp..
bila dah jauh kat tmpat org..
kwn2 kitala yg akn jdi ahli klrga kita..aku hrp yg kdaan ni xkn brubah..
aku tkt sgt bila aku lukakan hti kwn2 yg mnghrgai aku..
aku dah cba utk jdi kwn yg baik bg mrka..tapi..xsmua mnsia smpurna..
aku igt aku dah ckup mnjga hati mrk..tapi sbnarnya x..
nilah lmrah mnsia..
kita xsdr yg kita sdang mlakukan kslahan..
kna ada yg mnegur..brulah kita trngadah..xg2?

khmis ni aku ada kuiz biochem..
mnggu dpn lak ada mid term pharma..
byk gla kna rvise blik..hrp2 smpatla..

k..dah xde bnda nk dbobokkan(ckp)..
hrp aku ada msa nk update blog ni lgi len kli...
salam.

Friday, December 12, 2008

footPriNtS In Da SaNd....

You walked with me,
Footprints in the sand,
And helped me understand,
Where I'm going,
You walked with me,
When I was all alone,
With so much unknown,
Along the way,
Then I heard you say,
I promise you, I'm always there,
When your heart is filled with sorrow, And despair,
I'll carry you
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand.
I see my life flash across the sky,
So many times have I been so afraid.
And just when I,
have thought I lost my way,
You gave me strength to carry on,
That's when I heard you say,
I promise you
I'm always there
When your heart is filled With sorrow and despair And,
I'll carry you
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand.
When I'm with you,
Well I know you've been there,
And I can feel you when you say,
I promise you (you)
I'm always there
When your heart is filled
With sadness and despair
I'll carry you when you need a friend
You'll find my footprints in the sand.
When your heart is full of Sadness and despair,
I'll carry you when you need a friend.
You'll find my footprints in the sand.
FROM:LeE DiNo

Wednesday, December 10, 2008

...............

SoMEtiMes......
No MaTTeR hOw MUcH I tRIeD 2 WoRk On SoMetHiNg,
I StiLL HaVe tO aDmiT dAt....

'iM LooSInG iT'....

Monday, December 8, 2008

DiManaKah Dia keKasiHkU?...

smalam kan...
aku kan..
aku pg satu tmpat
kat shatby....
mrangkap rmh snior..kak nad
tapi kan...
aku kan...
kan kan..

aku prgila...
tapi kan...
aku xrasa aku dpt apa yg aku nk kn...
aku xdpt fokus..u now...FOKUS...
rasa xbest lak...
knpa aku xdpt feeling ah msa nk jmpa...
walhal..aku da niat nk jumpa kekasih aku pagi 2...
tapi xdpt...
nape ek????
Dia xnk bagi k aku jmpa Dia?..
atau..aku xsgguh2 nk jmpa Dia...
ye k?
ruginya aku..kan....><

Saturday, December 6, 2008

TolOngG.....

hurmmhh....
aku rsa truk ah...
rsa xmcm stdnt mdic pon..
mlas r nk stdy..
pdhal byk yg kna rvise blik..
da la hari2 mkin btmbah bnda yg kna igt..
aku rsa klu mak aku tahu..msti dia sdih..kan?

hurmmhh...
so far...so good(hihi)..
best gak dok sini..
tapi hari2 kna bdpan dgn prasaan tkt nk hdapi knyataan yg aku da ambk mdic..
gilo kan?
tapi lek r..
bnda ni aku yg plih..
so..i'll try my very own best tuk make sure yg aku cmerlang..(Insyaallah...)

hidup kat sini aku rsa mcm hari2 makan roti...
bila nk mkn je..roti..
bile nk makan je..roti..
bile nk roti je...makan..errrkk..

knpa ah aku xrsa mcm aku x dwasa ag?
rsa mcm knk2 yg plu bmbingn ..
hari2..pg skola..bkn kliah...
rsa mcm...mcm...mcm 2la...
mcm xdwsa ag...
truk k kdaan aku ni?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!!!!

aku hrp dpt improve kdaan aku psni..
mnjadi sorang yg pnuh kyakinan dan smngt yg bkobar2 dlm dri...
xtkut lagi nk bdpan dgn knyataan hdup..
xkan mnyerah kalah..
xmalas stdy...
n xmkn roti hari2..eerrrr...
dan akhirnya....
yaahh!!...BTUKAR!!!..
mnjadi doktor muslimah yg dsegani...
waaahhhhh......bestnyoo....

papepun..
aku hrp bnda ni..bkn skadar angn2...
yg xkan dgapai oleh aku..
aku bleh..sbb..org len pon bleh..
knpa aku prlu rndahkn diri aku sdri?
mcm mna org nk pcya pda aku..
kalau aku sdri yg mruntuhkan bnda 2...
k...thanq coz sdi bca bnda yg tah pape ni..
salam..adios amigos!

Tuesday, December 2, 2008

Seorang pnjual tisu muda..

Dalam ksibukan di sbuah jalan di pinggir kota..
aku melihat seorang penjual tisu yang masih remaja usianya..
senyumanya yg ikhlas..mmbuat aku ttanya..
apakah msh mgkn utk aku tsnyum..
seandainya aku brada dlm kdaan dia..

redup pndgn matanya mndamaikn prasaanku..
kerusi roda yg dinaiki dtolak ksana kmari..
mnjaja tisu supaya dbeli..
apakah mgkn ada org yg bsimpati...

tatkala di suatu ketika..
aku mlihat dia cuba mmbaiki kotak tisunya..
prgerakan tngnnya yg agk trhad..
myukarkan kerjanya..
tapi apa yg aku lihat..
dia ttp brusaha..mskipun dia tahu..bnda tu agk sukar baginya..
aku trus mmndangnya..tnpa mnyangka yg dia prasan akn rnunganku..
ku lihat dia sdikit tsnyum..
adkh dia sbnarnya malu dgnku...
krana bnda sbgitu kcil pun tdak dpt dbuat dgn smpurna..

aku trfikir sjenak..apakah akn kkl bgitu keadaan dia..
apakah dia prnah trsnyum sptmana aku tsnyum..
adakah dia pnah mrasa gmbira sptmana aku brasa gmbira?..

kadangkala aku mrasa hidup ini tdak adil..
knpa ada org ssh..sdangkn org snang bgitu mwah mnikmati khidupn mrka..
knpa prlu org mskin mndrita..knpa?

tapi aku tahu..
smua bnda ada hikmahnya..
siapa yg mnyngka..
jika kdudukan si pnjual tisu itu adlh lbih tinggi dan mulia di sisi-Nya..
bbanding org kaya yg hnya thu bfikir cra utk mnggandakan duit mreka...


aku bhrap yg aku akn sntiasa sedar..
hidupku tidak lama..
apa yg pnting adlh aku sntiasa mncari cinta-Nya..
akan ttapi..aku sring tfikir
apakah aku sbenarnya layak utk mndapat cinta daripada-Nya?

Friday, November 28, 2008

A n0te FroM a fRiend 2 tHinK aBout....

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu dan aku , ku layu disitu
Mengharapkan sesuatu yang baru

itulah impian aku
Dan bila kau menghilang ...

Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu engkaulah,
destinasiku dalam ingatanku ..
Kerana diri ini tak daya lagi

menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu .. disitu
Mengharapkan sesuatu yang baru

itulah impian aku...

Wednesday, October 29, 2008

Cukuplah Allah bagiku...

prnah xkorang tpkir...cukup k amln korang kt dnia ni
ckup k klu korang smyang ckup 5 wktu...bgi fmale..ttp aurat..
mngaji Quran..at lst 3 kli shri...fhm sket2...
ingt mak bpk..cba btolak ansr dgn kwn...
pg kliah..xnk ponteng lcture..
cba buat bnda dgn niat krna Allah..

korang rasa ckup k bnda ni nk jmin kta xdsksa kt hari pnentu nnti?..
pnah xkorang tpkir..smyang korang 2 khusyuk x?
Allah trima xsmyang korang 2?..
korang pnah tnya xdiri korang..korang sbnarnya btul2 CINTA k kpd Allah??...
korang thu x mcmne prasaan 2 sbnarnya?...
pnah x korang tpikir...yg Allah trasa dgn korang...
kerana korang hnya mncarinNya bila korang prlu bntuan saje...
pnah xkorang smyang sbb rasa cinta korang kt Dia?..
bkn sbb tkt blsn nraka atau mnghrp blsan syrga?...

Tuesday, September 23, 2008

aku da smpai msir....

ari 17 aribln 9..ktaorng brngkat k msir...
kitaorng nek egypt air..
aku da set mind aku xnk nanges msa nk pg nek kpl...
tapi nanges gak...
ni sme kwn aku pnya psl r..
diorang nanges..xkn aku xkot...hoh0...

best jgk time dlm flight..
aku duk dgn ada...
terasing dri kwn2 len...
bbuih jgk ckp dgn orng arab..huhu..
tp nsb bek dorang pndai bi...
mknan best gak..frst tme aku rsa mnumn arb..
...jus JUNAYA...
smpai sna kol 12 suku tghari msia...
tapi tme 2 kt msir bru kul 5pg lbh...

frst tme tyr kpl 2 jejak tnh ki bmi msir..
aku rsa tharu sgt..
xsngka r plak aku blh pg smpai sni..
myb bg sstngh org,ni bkn hal bsr pon..
tp bg aku...
its was 2...precious...

bmulala pjlnan kmi k arma..
arma 2 tmpat psingghan b4 pg alex..
kitaorg duk sni smpai rya k 3
bpk lma eh...
tp xpe..best gak..
bleh pg jln2..

kitaorg pg jln kt husien..
husien 2 mcm psr jgkla..byk brng djual kt c2..
lcu gak kat c2 aku tgk ada org arb bgduh..sbbnya..
brebut krusi..huhuhu...
tringt plak ustaz slalu bgtau..org arb ksar2...hrmm..mmg btol pon..>>,
aku xbli apa2 pon...
jln kt c2 bhya sgt..
bpk bhya pon xckup nk dscribe kbhyaan jln 2..
ada k ptut bas yg bwk plancong lalu kt jln yg crwded dgn org?...
aku igt dah nk 'slmat' da..tp syukr..hdup ag...
ktaorg blik k arma nek teksi..
nek teksi kat sni mmg best glak!!..
mcm nek roller cster...
bpk lju..dala xde trffc lght..
diaorng men hntam j sape nk jln dlu..
sape cpt dia dpt..ari 2 sket ag nk x@?;;...tp sykur gak..slmt..
tapi bg aku best gak ah nek teksi kt sni...(hohoho..)

ari kmdian2 aku pg husien gak..
tp ari yg ni aku pg mlwt stu tmpat yg xpnh aku imgne aku blh pg...
makam saidina hussien...cucu nabi kita...
aku rsa thru coz xsngka Allah bg pluang tuk aku pg...klu xclap aku..myb kpla dia
je yg dtnam kt cni...@bdn dia..2la yg akak snior bgtau aku...

kitaorg bkak pose mkn mknan arb..antaranya...
hawashi...mcm kbab jgk r...blehla thn...
mnum plak asir..jus mngga..
best...
ustaz ckp diorng pkai tgn tuk prdce jus 2...huhu..
perah..perah...biar lkat smua daki yg ada kt tgn..
mnglir k dlm asir..lalu dhirup oleh bdak2 KTT..hahaha...
rsakn..btpa besnya air tgn org arb...hohohoh...
tp wlau mcmne cra yg dorang gna pon..aku pon mnum gak..hihihi...
best..lu xcya cba try...korang xkn mnysal nyer...

k ah..2 be cntinued..

Saturday, August 30, 2008

Habis sudah kurus.....err..silap..kursus..he2..

pe nak tulis ek..emm..sbnarnya byk yg nk dcritakn..tapi xtau plak nk mula dgn ape...emm..k la..frst aku nk bgtau dulu...trkh aku fly k msir dah dcptkn..he2...17 sept..mak oii!!bapak awal ek??..frst2 bgtau aftr raya,ps2 21 sept..n skrng,mkin awal lagi..aku sdih jgk dah sbnarnya..tapi nk buat cmne kan?..aku still ada impian yg blum aku tnaikan...aku msti jadi apa yg aku mahukan..smalam aku dgn bdak2 kitt len smbut graduasi..kat pan pacific hotel..best jgkla..dapat makan2..n pling best skali..group aku kena buat psembhan tarian..cuba teka tarian apa??..hehe..gelek arab arr..hua2..n of crozla..aku yg prform plng btter skali..huk3...group len plak ada kna buat sketsa(mak cik glamour..),karaoke("tamallim maak..") n coral speaking(dia datang..cek3..dgn beg lap topnya..)...overall..smua prf0rmnce best2..aku tabik spring kat korang smua..xpecially group coral spkng...wlpun korang kena ubah skrip pda saat akhir,korang still prform best..cayalah beb!!...buat smua pnsyarah kat ktt..trma ksh saya ucpkn..xpecially ustaz joe..n kpd miss linda..thanks 4 da kfc last night..ayam miss datang pada masa yg sgt tepat..he2..k,adios.salam.

Tuesday, August 5, 2008

satu gelen air mata + hingus....

huah67!!!!..........tidak ku sngka ..bg2 sadis rpa2nya crita 1 liter 0f tears ....aku ingtkn xsdih sgt..tapi..emm..aku tgk kwn2 srumah aku yg lain...HUMANGHAI!!! mnglahkan orang yang brlakon dlm drama 2...hihihi...spanjang pjlanan drama 2 dpasang..xhnti2 air mata mrk mnitis..xpecially..si nnek(ampunkan cucu ya buk!!)...aku nngis k x??hmmmh...gadis sjati mana mngis...lnsng xmnitik pon air mata aku...hahaha!(riak,ujub,takbur dll..)...tapi apa yg psti..bg akula ...stiap org msti tgk drama ni..mmg bgus gla..gla pon xbgus mcm 2...sdih sgt..xpecially bab yg adk dia mlu dgn keadaan kakak dia yg skit..n..tme dia dok kt spital..try calling2 mak dia tp x dpt2...klu korang yg blom tgk 2..aku mnyeru...tgokla..(ssunguhnya..ini bkan psanan drp pnja)..aku sure..korang xkan mnyesal nye..tpi klu xtgk pon xpe,aku bg sggesti.on je...lagu dia pon best..xpecially tuk koir 2..lu xslap aku..lgu tuk blog aku ni,lagu yg koir 2 la..amacam,best x?

Monday, July 28, 2008

mAsaKu daH hampir Tamat...

FUhh...sram jgk aku bca tjuk criter aku kli ni..hek2...bknnya pape..tapi msa tuk dok msia dah nk hbis..hihi..aku ada lbh kreng 2 bln ag sblom fly..'im flying wthout wngs'...WooOO......tapi rlaks la kan..pas 6 thn..INSYAALLAH...aku blik plak...hrap2 aku bjya mndptkn sgulung ijzah yg mnjdi igauanku sjak zman knk2 riang dlu 2...tapi kan..slalu tdtik jgk kat hati aku..boleh k aku hdapi sume ni nnti..sbb aku mmg kna struggle glA2..cos mdic bknnya smthng yg bleh dpandang enteng..(cewahh..bhsa klsik g2...)..tapi stiap kli aku fkir cm2..aku akn trus kta kt dri aku sdri...'u hve dcided,sO..just keep move On wth it..nver ever try 2 turn back..gO ahead..n fight 4 it!',...(^^,)...he2..amacam..best x aku pnya kta2 prangsang..wurkuk...ermmm..k ah..salam.

Wednesday, July 16, 2008

Monday, July 7, 2008

MARA ku sayang.....

aku tngah tensen ar skang ni...hri ni bru smpai surat yg butuh penjamin 2.mara ni pun stu,msa ni bru dtng nk srah brang pnjmin..asal xbg msa esok dah nk fly je..hiii..tensen aku....mak aii...ssh gla nk ec brang dia,gla pun xssh mcm 2...punyala byk bnda yg kna buat..penjamin pun aku stil xjmpa ag...nk kna jmpa mjistret klas pertamala...cop 2la..cop nila...YA ALLAH!!!!......tapi aku ttp kna tbahkan hti aku..dahla aku ni trglong dlm orng yg ssh nk buat ursn..klu aku dah mcm nk gve up..ksihan lak kt ummi aku..diala sbb aku truskn jgk sume bnda2 ssh ni...aku nk bls jgk jsa dia..xkra ape pun yg brlku..aku bknya drpd glongan org brada...so...dgn cra ni jla aku dpt blas jsa dia..harap ALLAH akan mmprmdahkn sgla urusan aku dan jgk kwn2 aku...k,skian sja tuk luahan hti aku kli ni...he2...tq coz sdi bzir msa bca bnda yg tah pape ni..k,slm.

Thursday, July 3, 2008

antara DUA...yeah2!...

aku ksihan la dkt sorang kwn aku ..wel..btter x mntion her name..kwn baik dia myb akn bpndah k 'tempat ' len..M.A.Y.B.E...dia tpksa plih smada nk stay dgn bdang skrng ataupun msk bdang len plak..korang leh x imgne yg korang brada kat tmpat dia??klu akula...hmmm...xtaula..tapi apa yg bleh aku ktakn..kita sma2 bdoala jla jln yg dpilih oleh kwn baik kpd kwn aku,yg jga mrangkap kwn aku..adlh jln yg tbaik untk msa dpn dia..pkr baik2..jgn mnyesal dgn apa yg bkal dpilih nanti..jgn plih ats dsar khendak orang len..kpd kwn aku yg mndrita 2 plak..truskn mnyokong semua plhn yg kwn dia buat..doakn yg tbaik untk kwn baik dia ..seperti ptikan yg aku ptik dri novel englsh yg aku bca 4 thun lpas.."xkira btapa kita mgharapkn sesuatu itu brlku..kadang2,kita kna biarkn jgk bnda 2 brlku sdri.."hrap beliau tbah dgn sgla bnda yg bkal brlaku..chayo2!!kpd kwn baik dia kwn aku 2 plak..do da best choice..klu rsa bnda 2 yg trbaik..plih je..aku sokng!he2..k,choww..

Thursday, June 26, 2008

penderiTaan syuHada sUhaimi...

Dalam bab kali ni aku nak crita sket psl bdak yg bnama sperti yang ttera kat atas 2..x bca lgi??...hah..bca dlu..bca dlu..dah bca dah nma bdak 2...okeyla..gini crita dia..bdak ni..dia tlah trlibat dlm satu sindiket 'keneng menkeneng'..atau dalam frasa lainnya..GOSSIPS...ksihan bdak ni...dia tlah dgosipkan dgn stdnt yg jga mrangkap pljr seangkatan yg bkal blpas k mesir nnti..bdak laki 2 agknya dah slh phm la kot..myb dia pkr si ada(syuhada) ni ada mnt kat dia..yelah..dah dok sebut2 nma dia kn,asal bdak prmpuan ni buat ssuatu..mcm..kna jwb soklan cikgu kat depan k..msti nma bdk laki ni akn 'dkumandangkn' drpd 'radio2' yang terbabit dlm klas 2..ish3..jhat btul la ek si pmula gossip 2...sapela agknya..(hihihi)... oleh itu,dgn rasa brtanggungjawab dan prihatinnya..aku sbg kwn dan jga mrangkap si pmula gosip(huhuhuhu...) dgn ini ingn mnjlaskn kpd jjaka tsbut bhw ini adlh mainan smata-mata..xde kaitan dgn yg hdup atapun yg bkal mnigggal dnia...ada sbnrnya xmnt pun bdak ni..tapi aku sje je gosipkn dia..hehehe..jgn mrh ek..justeru..dgn pmbuatan ruangan blog kali ni..aku hrap bdak laki 2 akn terbaca..n phm pkra yg sbnarnya blaku...sekian lporan gosip trhangat dripada aku...adios,slm...(HAHAHAHAHAHAHA!)

Wednesday, June 25, 2008

SuDUt MErEnUNg.........

jika anda terpaksa menjatuhkan seseorang..pastikanlah orang itu bukan rakan yang pernah menolong menaikkan diri anda....cuba cari apa kata2 azimat yang tsembunyi ni...hihihihi....

Sunday, June 22, 2008

LAguKu...Lagumu juA...

bila...aku sudah tiada..
buang semua laguku,
jangan ditangis selalu,
mungkin...
itu sementara..
bila jumpa penggantiku,
jangan dilupakan,
aku....

sob3....woooo...weh sdih x korang2 smua bla dgr lagu ni..aku rsa sedih sgt..aku slalu imgne yg aku akn mti xlma lgi..bila aku tpkir smua 2..mulala sesi aku bermonolog sorang2..."oh...mumy...anakmu still xbls lg jsamu..".."oh kwn2...byk dosa yg aku buat kt korang smua..aku still xmtk maaf lg..."....agak2 korang smua dah bsdia x untuk mati..?aku slalu tbyang keadaan aku dok sorang2 kat dlm kbur..msti glap kn..pstu xdek oksigen..dikelilingi dgn tnh..byk cacing..eeeeee!!xsggup rsanya..tapi kn..mati itu psti..aku psti kna tmpuhi gak bnda2 2 satu hari nanti..just..aku xthu..bila masa 2..aku harap bila masa 2 dh tiba..aku dah ckup bsdia untuknya..korang pun sma kn??

Tuesday, June 17, 2008

Sape nak jadi penjamin aku ni???!!!!

hari jumaat ni klej aku yg 'cantik lagi mggoda' 2 bagi stdnt kitt cuti..ala..2 pun sbb diorang nk smbut 'fmly day'..klu x,haram2...xkn nyek bagi cuti..hehe..(sesungguhnya ini adlh satu fitnah smata2..).akn tetapi..pihak mara yg mrangkap pnaja stdnt kitt tlah mniggalkn stu bban tugasan yang amat berat n mnyeksakan..iaitu....jeng3....!!! MNCRI PNJMIN....weh..ssh weh...sapela yg sdi nk jdi pnjmin aku..lenla klu aku ni spupu siti nurhaliza k..anak brad pitt k...tntu x ssh...hrmmmm....agk2 ada x yg stju jd pnjmin aku....????

Friday, June 13, 2008

kerana miss lun...

salam...hehe.berhemah plak aku kli ni..okla..yang sebenarnya aku xthu nk tlis apa dlm blog aku ni(???)tapi krna ini adlh slh stu assngmnt yg mst dcompletekn..maka dgn brmurah hatinya dan berlapang dadanya aku menghensemkan diri aku mnulis ssuatu dlm ruangn kli ni..wlpun xdek yg sggup bzir msa mmbca tlisan aku ni..tpi,xpela..at least aku ikut arahan miss lun yg cantik itu..mnulis gak ssuatu dlm blog ini...nk ckp sal apa ek??well..yg sbnarnya aku xtaula knpa blog bleh dreka.coz bg aku ia adlh ssuatu yg mmbosankan..stuju x??yela..bca sal org len..but klu ia adlh psal sseorang yg ada mslh problem dgn idntiti diri dia sdri k(gila??)...myb sronok gak..sbb aku akn try tfsir apa yg org 2 cba buat..bnuh org k..bnuh diri k...etc.tapi..mgkin ada gak pekdahnya..myb kita bleh luah ec hati kita kat org kita ska k(huah3!!!)..n so on..tapi hrapan aku bt masa skrang..dgn trciptanya blog aku sdri ni..aku hrap kwn aku akn sdikit sbnyak fham tntang diri aku yg sbnar,xpecially kwn yg bgtu IMPORTANT bagi aku..sape???adala...hehehe..weh korang..stuju x klu aku kta ssh nk cri kwn yg btul2 ngam dgn dri kita..bak kata nnek aku.'kacip'..tp klu korang dah jmpa..hargailah mrk dgn sbaik baiknya..once kita lpaskn..pyh nk rsa blik kmanisan prshabatan tu..trust me!!k ah.aku smbung len kli..adioss!!!

Wednesday, June 11, 2008

fuyoooohhhh!!!! kiTT

Sehari sblum aku dtng ke kiTT..aku survey dlu kat mne klej ni brada..ermm..dlm imaginasi akula..mesti kwsan dia luas..yalah,mcm yg aku slalu tgk kat dlm pamplet u yg dok sibuk iklankan 'kebaikan' u mrka msng2..bila aku smpai je kat sini...makkk oiiii!!!huhuhu...xsggup ak nk dscribe...btter korang tgk sdrila...tapi stu prka yg pasti..evrythng yg aku tgk psl struktur bngnan yg ada kat sini..antonim dgn apa yg aku dh imagine.bngunan dia 1 line je..hehehe.tapi.....itu xbmkna yg evrythng yg ada kat sini x sioookk...kira best jgklaa..xlah best sgt mcm kat mktab q-ber dulu..hari register kat sini aku dtng dgn mak cik aku.mak bpk aku xdpt dtng..sbbnya...adala..xblehla nk bgtau..hehe.aku serumah dgn ramai bdk luar,3 org je senegri dgn aku.ada sorang 2,mka dia mngingatkan aku kpd kwn baik aku kt mktb dlu..aku pun xphm apa yg tjadi..tapi scra automatiknya aku brasa sgan dgn dia..kira mcm mlu2 kcing jgkler..huhuhu.oleh sbb prasaan yg mlu yg xbtmpat itula..aku xbrapa nk tgur dia..myb dia prasan..ye r kot?? kat rmah aku mnginap 2 ada sekor kucing..ksihan sgt..ytim piatu kot..
to be aku smbung len kli..chaoo!!