Thursday, January 27, 2011

stop pretending~

byk kali aku dah try convince kan dri aku.yang...

''EVERYTHING IS GOING TO BE JUST FINE.''

but just now,i suddenly realised that..

it's not OK at all.:(
(xbersyukur kan aku?)

*sudahlah almas merepek.exam ade 2 pper agy.just finish what u already started.no time tuk nnges2 mcm bdk kcik lembik.jgn patah smngat.igt abah ckp.JATUH BERAT BADAN XPE,JGN JTUH SMNGT!.(owh,sgguhla mmbntuku.:P).just pkir bnda yg akn dtng.POKUS2!!!
>,<*

p/s:rasa nak balik msia skrang jgk!!..n then...peluk ummi n abah ketat2... smbil sincerely ckp...''mie,bah..medic manyak susah maa~~..''

-,-''

okay.skang rsa nak mkn double cheeseburger mcD lak.haih~~~

Friday, January 21, 2011

aku jeles.17/1/2011/isnin.pagi.esok exm.

rasa jeles.
agknya aku nnti
Allah pnngil dlm kdaan cmnelah.

aku slalu trfikir
dlm solat sbuh pagi tu..
arwah doakn ape eh..
bila arwah tgk crmin pagi tu..
arwah pkr sal ape eh..
msa arwah msk tuk hosmete dia pg 2..
arwah rsa ape eh...

i wish she could answer.
i wish.



Al fatihah tuk arwah iman.(sectionmate aku)

''Iman..skang neh tmpt dduk exm kat dpn sya da xde sorang.wherever u r right now..sya hrp Allah sntiasa jaga keselamatan awak.awk bdk baik.msti Allah syng awak..insyaallah..sya yakin tu..:)''

Sunday, January 16, 2011

ikhlaskah?


exams.damn!~

ok.ayat cliche kan.
so.ni ayt xcliche.n sgt +

exam best sbb...

xde lecture,kls pon tade
msa ni aku bru thu aku blja ape lam lcture,
xmsk.so mkn kedai or delivery.snng kan hdop org bjang?:P
makan hnya bla lapar.(so..slma neh..hihihi)
kuar umah bla hri exm jer.
lps exm ade cuti.(yebedabedoooooooooo!)
msa exm pngharapan lebih pada Yg Esa.
nk bkk fb pon fkir 2 kali.
tdur scra otomatik jdi kureng(yeke)
hubungan lbh trjalin ngn family(sbb msa neh mulala ''sakit rumah'')
fikiran jdi lbh mtang sbb kna hdapi byk mslh emosi
(mslh mmtangkan fikirn)eceh~
lbh snng nk bt krja baik.dgn hrpn dpt blsn dpt jwb msa ngah jwb exm.:P
bngun pagi lbh awl.
breakfast pon lgy awal.


hurm.nih stkt yg bleh list.tpi ade byk je agy.so.exam ade byk faedah kan?
akhir kata.
selamat maju jaya.ikhlaskan hati tuk blja.

sjak akhir2 neh.aku slalu pgang pda ayat neh..

''mngkin satu ayat yg aku bca dri buku,dan aku hfal,dan aku fhm.mngkin ayat neh yg dapat bntu aku slmatkn patient aku nnti.''

insyaallah.

so klu pas exm tuh.ase xdpt jwb n ase mcm nak check ke.check je.xde slhnya.andai 2 dpt btolkn kslhn kita skang kan.dri bt slh kat msa akn dtg.kita bkl bermain ngn nyawa org.tu bkn bnda remeh.~

ok.adios.aku brmbus~

Saturday, January 1, 2011

Mah nk cakap sikit neh~




i miss those ngeng sisters,
sme ade prngai msing2.=,=''

so nilah mereka.

kak long aku cm ummi aku.ade jerla petua2 dia.tnya jla pape.doctor pon klh agknya.
ummi aku mrngkap doctor peribadi klrga ibrahim(atok aku nma ibrahim) smala mcm 2.pntang mkn bnda2 skit,trus ade lrngan.tpi mmg pon kan.sbb bnda yg aku mkn 2 magi.ho3~~~kakak aku neh jnis byk ckp jgk ah.sma mcm aku.eyh ke x.:P.tapi dia nih jnis baik hati.suka tlong org ssh.satu agy.dia syng sgt kat ummi abah aku.abes tuh aku xsyng ke?eyh x.aku syng jer.kak long aku neh jnis tgas jgk ah.suka tgur ktorng adik brdik bla ade pape.yelah.sulong ktakan.mstilah jdi prngai org slung kan.wlpun dia prngai mcm knk2 bwh umo.:P.tapi xperla.yg pnting dia sgt syng ummi abah aku.that's all yg matter kan?:)

kak ngah aku mrangkap kkak kedua aku.yerla.da nma pon k.ngah kan.-,-.
tadi aku call.dia tgh tido smbil tggu wktu isyak.ni sorang.prngai jnis xksh sgt.ska bt krja basic(cm bsuh baju) smbil lewa.eceh ko pon sma almas.:P
tpi xpe.2 aku xksh sbb aku nk cter sal k.nah aku.tapi satu la aku suka,ok bkn satu.
k.ngah aku nih baik hati orgnya.suka tolong2 ummi aku kat umh.mmg dia bt kerja kdang2 siput sedot pon lgy laju.tapi 2lah.dia bt jgk.xmcm aku.heh.dia bt krja lak mcm best jgk ah sbgai contoh msk rndang n ktupat.tuh sme dia yg bt.adik brdik len tlong tgk.aku?heh.aku ade tlong ah.tapi 2 bab bungkus jla.keh3~

cah lak,kakak ketiga aku.
tua sthun jer dri aku.(kami dekat2 ok.subur.....)eceh xphm sudah.haa~cah nih aku suka prngai dia sbb dia nih jnis tgas.n klu dia bt krja mmg dia bt btol2,d smping itu.dia nih jnis yg rjin.bt krja laju xmcm siput sedot 2.heh.spe tah:P.cah nih aku asela,campakla dia kat ane2 pon,msti org nmpk dia.ok dia xdela hot cm aku.*ngeh*tapi dia nih jnis pndi bwk dri.ade bkt kpimpinan lah ktakan.ecewah~dia tgh amik misi skang.mngkin sbb msa kcik2 dulu ktorng slalu pnggil dia misi(ade kaitan ke)tapi xpela aku xksh ade kaitan ke x.yg pnting.dia abes tahun dpn.hah.dah nk kwin dah pon.yerla 2.aminnnnnn jlah lah kan?:)

ni kakak2 aku ade.adik brdik yg len ade agy.3 orng agy.tapi ni versi kakak2 pnyer.(sbb tgh tringat kat dorang*dush3!*)

papepon.hrgailah org yg kita ade.xkshla spe n cm ne pon org tuh.sbb merekala yg sbenarnya mmbri wrna kat dalam hidup kita(ecewah)

aku bruntung sbb ade byk kkak.rugilah bg org yg xde kkak.hehehehehe~

okeh.skian.slm~