Saturday, December 25, 2010

PRAY FOR SNOW~

rasa nak pg somewhere

tapi xtaw katne.

sbb.sbb.sbb.

tapi bkn jordan n bla2!~-,-''

ok.yg 2 mmg kna pg.sbb da bank in 2K.-,-''''

tapi itulah.mngkin msia?mngkin europe?*ching3*
tapi xyah nk prsan.sbb duet kat bank ko xcukup!~=,= *emo*

ok.yg pnting.aku nk men salji.wlpun impian aku senanya nk sntuh salji kat jepun.:D
tpi xpelah.klu still winter agy kat situ.mngkin jordan,syria,lubnan akn mnjdi tmpat yg bkal ku knang.ecececey~~~

hari 2 mesir katanya jatuh snow.
tapi itulah.mnsia hnya meramal.Allah jua yg mnntukan.*heart broken down*
pnyerla i tggu snow kat dpn balkoni i nyah~
huhuhuhuhu~~~~

arap2 cuti kali neh best.(wlpun xde suami n bobo di cc~)auwwww!~~
tpi xpe.nk bawak MAYAH bleh x?heeee~:P

ps:amoi2~exam final blom mla pon agy dah perah setan nk jalan2.atooiii~~~

owh.ok.all da besh final nyah!~
bia cuti pon besh jgk.hoooyeahhh!~~:)



Thursday, December 2, 2010

be inspired always~








inspired x?ngeh3~
well.gmba 'zebra' ngn 'butterfly'(ke kupu2=,='') 2.sje jerh.hui3~IMY~ngaaa~:P

well.konklusi.
be inspired.always.so that we will never loose our goals.
just put in mind.
that u can.!:) ~*auwwww*
(bleh jdi pschologyst(ke p-sio-logical,dak sec 5 je taw)-,-''
okeh.nk smbung bt esemen yg mcm bukit everest.*xpnh taw nak 'cair'!*emo~
see ya.DOC WANNABE.ermmmmm~:)

insyaallah!

Tuesday, November 30, 2010

selamat selamat lah kawan2.:P

*gmba buat2 nmpk kiut*(yea2..wtver:P)

di kesempatan ini.sya mngucapkan slmatlah ber'exam' kepada seluruh kaum muslimin muslimat alex.
dgn ucapan...

''hang duk sebok2 plan cuti2 winter pon,jgn lupo lah kat buku2 medic noh...''
spe yg termakan smbal almas,dialah yg rsa pdasnya.:P

heh.insaf x sbb slaku almas pon buleh ckp mcm ni.*-,-''*
okeh2.yg sbnarnya almas sdh mulai sdar sjk dua mnjak kebelakangan ini,
almas asek xdpt jwb soklan prof.
biapon di lcture,mhupun di practical.
so almas mula trtanya2,tercari2,terpinga2,...
di mnekah slpnya...

slps bberapa detik,dptlah dikenal psti.
almas malas bca buku ghupenya...=.='''*dush*

okeh.bab buat2 sirius.

aku tahu ape mlsh aku.tapi 2lah.okeh.so.aku harap aku akn berubah dlm bbrapa hari ni.wlpun exm pon bbrapa hari lagi.tapi xpe.xksh.yg pnting berubah ah kan.*muka suci*

so.aku akn berubah.isnyaallah.2 yg pasti.*amin*
well.brubah 2 bkn bmakna ttba je slalu ngn buku.tpi aku hrp bleh bt slow2.
tapi mcm kna laju lak sbb exm dah nk dkt.okeh.xpe.yg pnting nk berubah ah kan*muka suci 2*

aku sedar yg aku nak jadi doc.*wlpun kadang2*
sbb 2lah aku skang neh aku nk cba blja.pksa kalu buleh.>,<
nnti aku nk bdepan ngn patient.klu ttba patient tnya ke,doc senior tnya ke..
klu xleh jwb.hurmm~
satu lagy,aku akn 'bmain' ngn nyawa org KOT satu hari nnti*insyaallah*
dgn ilmu yg sejengkal lalat aku skang neh.agak2,buleh ke aku save nyawa patient nnti.hah?ko jwb kan .heh~*manic-depressive*


okeh2.jgn emo2.nnti lmbt kawin.heh.(kesah jgk aku yer:P)
so psnie.mrilah kita sme2 berubah ke arah yg lbh baik.
n then.aku trbaca satu artikel neh.lpa lak spe pnulisnya,
dia ckp.....

''kita xmmpu ke,atau kita yg xnak.....?''

so.konklusi yg aku leh dptla dri ayat ats neh.kita sbenaya ah kan.buleh bt smuaaaa bnda yg kita nak.baiklah dri segi plajaran ke,mmsak ke,kemas2 ke,kawin ke..

semuaaa bnda kita buleh bt.
yg pnting.kita tuh.nak ke xnak senanya.ok.:P


ps:mksdnya nk berubah pkai pkaian yg lgy ''cukup baju'' pon bleh jela snanya kan?opss:P











Wednesday, November 17, 2010

org yg ketawa xsmestinya hati dia turut ketawa.*ayt skemon*

ayat ni besh.sape pndai english msti fhm.:P
cba try fahamkan.okeh.okeh.*xnk emo2*
well.prmpuan kan,besela emo2....kan ade papatah,(eyh ke peribahasa..-.-')
''tgn yg mnghayun buaian boleh mnggoncang dunia''.
(xde kaitan..=,='')
okeh.bia.full stop~

ps:da lma xmnum cantalobu.....rindu maaa~~~~~:,(

Sunday, October 31, 2010

aku nak kawin dengan pnjual kantalobu boleh x!!!?

Hari nih aku dah discover satu bnda baru….

Nk tahu..baca kuat2….

Jus

Kantalobu..

Sgt

SEDAP!!!!!!!:D

Hooyeahh!!credit to pak cik koktail dan abang koktail krna ksedapan jusnya yg meruntun jiwa yg merasa..*ecewah*..so,mne2 yg trsa nk mnum jus kantalobu,habaq kat chek yer,chek boleh jak pergi terbang sama rumah kamu bha tuk deliberi!!!hahe :D



*sesi mncapap sket xbanyak :P*

Ni gmbar..jgn tgk org,tgk jus tuh,jus nih namenya ‘’milk shake kantalobu’’.tadi ade try gak eskrem kantalobu..best2!!smpai mnjilat sudu wa cakap lu!!~tpi xsmpat amik gmba sbb bdk yg pkai tdung putih 2 dah mkn sme bersama kwn dia.:P

kesimpulannya,mnumlah kantalobu utk kekal cergas dan ceria.HHoooYeaHH!~

Sekian laporan dari pusat kantalobu.wslm..



Ps:kalu hari2 dapat minum kantalobu kan best!!!!^,^

*kantalobu=cantalope=tembikai susu

Saturday, October 9, 2010

Bila cakap bab cinta....~


Rsanya sme org dah tahu kan,tjuk cter nih.Ketika Cinta Bertasbih...tapi xthula sme org dah bca ke x novel@tgk movie dier..aku smpat bca novel dia jer.movie xsure bla.ada ksempatan.aku mmg nk tgk..:)..novel nih ade 2 episod,stkat nih aku smpat bca satu jer..

Bagi akula,novel ni mmg bagus ah tuk dbca,especially tuk org2 remaja mcm aku nih.B-)..xde ah..sbb bg aku,zmn2 mcm nila org sebuk nk cri pkwe ah,mkwe la, dah nk kwin pon ade..xkshla,cinta 2 cinta monyet ke,kera ke,king kong ke..sme org suka bila ckp bab2 nih..kan?

So bgi aku..nk ckp bab cintan cintun nih,aku mmg xpndai..sbb xberpengalaman..haha.yg akutahu,aku cinta kat mak aku,abah aku,family aku..2 je cinta yg aku tahu..

Cinta Allah?cinta Nabi?..eyh xknla xde cinta kot..kan?....bg akula..2 cinta nih..sgt2 ssah nk difahami..meski aku kata aku cinta Allah,,cinta Nabi..aku xbuat pon sme yg Allah dan Nabi suruh..so layak ke aku pnggil 2 cinta?..wallahualam~

So..utk lebih mdh la bg aku nk ckp sal cinta nih..korang bca jela novel nih..byk faedahnya..lgypon msia galak kita bca kan?so..ade msa2 free 2..belek2 ah sket novel2 cmni..mksd aku novel yg bicara tntng aspek ketuhanan scra xlngsung seiring dgn jiwa panas org muda..ewah~byk agy novel yg berciri mcm nih..antaranya..yusuf dan zulaikha..nih satu novel aku suka gak.bgus!.*scra xlngsung buat aku suka org yg brnama yusuf.ops!*..lafaz-lafaz cinta..wlau ade selit skit2..dan byk agy yg aku xterbaca..bg akula..dri bca novel yg hnya ckp sal cinta2 monyet org muda,gaduh2..pstu nk cerai pstu rujuk balik,pstu ttba meninggal..heh..aku rsala baik bca novel cmni..ade standard tersendri.*ko pon bca jgk novel tu!err:P*..ok2..xpela..klu boleh,bca ah novel ciri2 cmni..dsmping mngisi msa lapang,tmbah ilmu kita jgk an?..buat kita lebih open..tahu byk bnda yg kita xtahu..sedar bnda yg kita tak tersedar2..insyaallah..byk faedah yg kita leh dpt..amin..

Kat bwh nih,ade petikan dri novel KCB,yg aku rsa bgi byk pertolongan kat aku,dan hrp2 kwn2 aku skali..bca jla.dan fhm.aku nk hurai xpndai lak..okeh.smpai di sni shja.wslm~

Petikan dari novel Ketika Cinta Bertasbih:





……………….

Ibnu Athailah:

..tidak ada yang dapat mengusir syahwat atau kecintaan pada kesenangan duniawi selain rasa takut kepada Allah yang menggetarkan hati,atau rasa rindu kepada Allah yang membuat hati merana!..

cuba resapi baik2 kata2 ‘ulama’ besar dri iskandariah..hampir semua org yg jatuh cinta itu merasakan apa yang kau rasakan.Dan perasaan seperti itu tidak akan boleh kau keluarkan,kau usir dari hatimu kecuali jika kau memiliki dua hal..

Pertama,rasa cinta kpd Allah yg sgt luar biasa yang menggetarkan hatimu.sehingga ketika yg ada di hatimu adalah Allah,yg lain dgn sdrinya mnjdi kecil dan terusir..

Kedua,rasa rindu kpd Allah yg amat dahsyat sampai hatimu merana.jika kau merasa merana rindu kpd Allah,kau tidak mungkin merana rindu pada yg lain.jika kau sudah sibuk memikirkan Allah,kau tidak akn sibuk mmikirkan yg lain.

‘’kerana hatimu miskin cinta dan rindu kpd Allah,jadinya kau dijajah oleh cinta dan rindu pada yg lain’’.

KCB,episode 1:m/s 403

*asenya aku dah mula jtuh cinta pada novel2 Indonesia.heh*

Sunday, August 22, 2010

selamat jalan.;)

xsabar nk raya.
tpi sdih sbb kna tinggal bln pose.

buat sahabatku.
smuga Allah mncucuri rahmat ke ats roh kamu.
mudah mudahan..aku juga bg2 nntinya...

20 ogos 2010.

hurm...

Monday, July 26, 2010

hai2 malaysia bye2 mesir.:)


alhamdulillah.lps hmpir 1 bln*sebulan ok.serius* kami berexam..akhirnya..selesai gak smenya..
smua skali 11 paper.wohoo!*klh SPM aku*.exm kali nih mnuntukan smada kami lyk ke x tuk msuk third year....hamik kau aku ckp cm 2

awal exm dipenuhi dgn smangat yg berkobar2.
tngah2 exm.smngat berkobar.
akhir exm smngat terpaksa dikobar :P
scond last paper patho pngalamn pling truk sbb aku trpaksa mmaksa diri mmbca buku.
serius.jasad aku je ade kat sni.jiwa aku kat dah smpai msia.tah bla dia pg bli tket fly.=,=''

hari nih.still berfikir2 nk bt ap time cuti 8 ari b4 smpai ke tnh air
*amik ko 8 hari..hah.spe sruh beli tket trkh jaoh2 hah?xde spe sruh!xde!(emo)*
malam nih asenya pg care4.huhu.nk tgk cter toy story 3..:D

bla dah mkin dekat nk blik msia.
ade stu je prsaan yg aku xsuke.
yelah.dah happy2 nk blik msia.msti aku kna bnda cmn gini.

aku bncila dri aku bila aku rindu kwn2 aku*erks*
tpi 2lah...haih~=,=''
smuga prsaan ni cepat2 berambos.
aku nk blik msia la ngok.nk jmpa umi.abah.adik brdik.sigh~

harap2 xde repeat.insyaallah.ameen.
*xnk tkr tket wooooo!*

ok.byk bnda kena beli.tpi umi mtk kismis ngn kurma2 je.
nsb bek.haha.klu umi mtk unta?naye aku.ngeh3~
abah mtk kurta.tpi seyus.aku xpnh tgk kurta jual kat msir nih.tahla.klu jmpa aku beli klu x.xla kot.

bye mesir.hai2 malaysia.im coming back home honey!! ;P



ps:seriously.im gonna miss u! u..u know who u r...:)




Wednesday, July 14, 2010

pabila malaysia kata maghi...:D

ada lagy 4 paper yg perlu di ditumpaskn.
malaysia melambai2 tgn ke arhku..
aku terpesona dgn lambaian itu.....

tarian satay menerawang di ruang benakku
aku tergoda dan terus tergoda..owh...satay...
keropok2 lekor mula menjengah melihat aku..
aku terpaku.xtahu ap yg perlu aku lakukan..

suasana hari raya mula diputar mcm video riang ria raya tv3
aku terus terawang.berfikir2 warna ap yg ptut mnjadi tema hari raya kali ini..
mngkin pink.atau purple.atau biru laut mngkin..ah...xpasti ap yg mnjdi pilihn hati besi ini..

di saat mndengar suara family di ceruk earphone,
yg mnggunakn perkhdmatn smart voip,tapi yg smemangnya indah khabar dri rupa..
ttapi..alhamdulillah..terubat juga rindu di sudut hati..
suara riang dan kadang2 xberapa riang...mula menghiasi angan2 dan mimpi
utkku mnjejakkn kaki di bumi kg kerilla...

aku terus berfikir...ap yg aku nk blnja mereka kali nih..
mngkin ap yg dorang nak..atau aku yg plih..
atau..ah..xkshla...jnji mereka hapy.ngee~

owh ok almas.ckup la berangan.smuga anda pnjg umur utk semua itu.:)

akhir kata.ingatla ibu bapa tercinta di saat hari rya mula mnjelma.ngeh~







owh lupa.td tgk gmba adik.hurm.dah pnjg rmbut bdk sekor nih.comel jgk~ahaks~!


*mne kak mah nk cri lappy adik neh? =,=''*


Sunday, June 20, 2010

without words~

tanpa perlu diucap
mereka tahu mereka mmerlukn satu sma len..
itulah definsi kwn yg sbenarnya..bagi aku~

trima ksih Allah..coz i do really think
that i've already found one...that is YOU..:)

Wednesday, June 9, 2010

if only~

aku bknlah superman
utk terbang mnyelamatkn mnusia

aku bknla otromen
utk mmpu mnyelamatkn pndduk bumi
dri ancman dinasour

aku jga bknla einstein
utk mndptkn result super duper

dan aku jga bknlah doc.house
utk berkata sesuatu yg smemangnya ptut dikata

ini kerana
aku bknla sape2
kerana aku hnya insn biasa

-use me when u need me-

so.thank u.

Wednesday, June 2, 2010

KTT xindah.tapi ukhwah student dia yg indah.:)

(sape2 yg xtrmasuk sorry ek..:D + jibah sbgai hiasan)

happy anniversary KTT!!.....:')

dah 2 thun dah ea?

hihi~

dlm msa 2thun nih..byk sgt bnda yg blaku kan?
byk bnda yg kita dah tmpuh..dan
byk masa kita dah hbiskn brsama..
rmai org dah turn 2O kan?*wink2*

byk bnda kita bt sma2..rindu sgt asrma..
rndu nk tgk korang smua pda msa yg sma..ngee~
rindu nk lepak ngn korang rmai2..
hurmm....

rsanya bdk2 kita dah rmai yg jdi matang..
thniah!~haha

last but not least~
mmg btol.kita ada org utk tlong kita..

tapi..kkuatan yg sbenar..
adlh dtngnya dari diri kita sdri..
be strong..and stay strong! :)
insyaallah..He will grant us later..

jumaat hari anniversary kita kan?
hrp dpt mrptkn lgy ukhwah antra kita*ayt pnulisn*
*sbenarnya harap dpt mkn satay kajang dgn byk.;)*

ajal maut d tgn Allah..
smuga kita dpt jmpa agy psnie..
insyaallah..

;)










Monday, May 31, 2010

babi is?



pig x babi=?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

=yahudi




seriously...u r sooooo PIG la YAHUDI!!!!!!!

=,=''

pigbabi=yahudi

wow.so close!!~

or..

they r just the same?

ooo yeah!thats right!!!!

WTF!~







Sunday, May 30, 2010

sorry.aku trlupa.kawan?


sjak dua mnjak nih..
aku byk trngat blik bnda2 lps..
ap yg aku da bt..ap yg aku dah rsai

tba2 trngat lak kat stu kisah nih..
sorang dak neh..aku kwn ngn dia..agk kmceng ah..lam kls kami agk rpt
bile2 kuar kls..kami skali..dgn 2 org agy kwn..kira 4 geng ah..

but then one day..
ada slh fhm antra aku ngn dia..
nk tahu dia ckp ap..?
dia kata....
''btol ke kau prnah ke anggp aku nih kwn kau ?''

lps aku dgr dia ckp cm 2..
aku mcm kaget.xdpt nk ckp pape utk sngkal ap yg dia ckp..
sbb.......

lama2 aku fkir blik...mngkin
btol gak ap yg dia ckp 2...
bila aku cari blik ap prnan dia dlm hdop aku..
aku xrsa dia trmsuk dlm list KAWAN bagi aku...

sdih kan..?
sdih sbb ap..bkn sbb dia rgi sbb aku xanggp dia kwn aku..
tapi sbb aku..

aku rgi sbb aku lupa nk wjudkn prsaan kwn 2 utk dia..
dan aku rsa aku yg wjudkn bnteng tu..sbb ap..aku krang psti..

mngkin ada yg fhm..ad yg x..
sbb..mngkin korang xpnh rasa..

bgi kwn aku 2..
sorry.kata2 kau bt aku byk sdr..

psnie bila aku jmpa rmai org..
dan kmdian aku akn jmpa lgy rmai org..

bila org 2 ada rlation dgn aku..
aku xkn tragak2 utk soal diri aku sdri..

''btol ke anggp dia kwn?''

noktah


Thursday, May 20, 2010

salahkan faschiola~

exm non-integ yg cm kntut~
pehh~~~
parasit aku ase mcm xpnh bca..=,=''

keciwa?sedih?muram?nk nnges?skit hati?

of coz!~

sme 2 ade....huk3~

tpi syukur gak..
sbb bla dpt bnda2 cmni...aku tahu kpd siapa aku ptt pulang mngharap...
bab kata seseorng..mngkin Dia bg ssuatu ujian sbb Dia rindu ngn diri kita yg dulu
sbb mngkin kita skrng jauh ngn Dia.....
lgypon..asenya dah lama kot..
kali trkhir aku nnges sbb Dia smata2..
mngkin dgn ujian mcm nie..
bt aku sdr.yg aku tlah mlupkn Dia.....T_T


still got a lot*ulang byk kali*
exm yg kna hdapi.bt yg nih jd pngajarn.
(wlpun slalu mcm ni)
tpi xpe...
niat 2 pnting..:D


okay2.dah2.g stdy nuh~

ps :positifkn yg negatif.:D


Monday, May 17, 2010

aku nak jdi macam jijah.;P

husnuzon.
satu bnda yg agk ssh nk bt.
msti kita fkir negatif kan dulu...=,=''

erm.klu org 2 ckp dia skit2 kaki kat sndi n then kita kita ckp dia ada gout.
2 kira negatif thinking gak ker...err..=,=''

exm dah nk dkt.tpi still xsdr2 diri.
pstu bla dpt rslt xok.mla la nk mnyesal.ckp nk brubah.
2 smua tipu daya.alsn nk mnunjukkn pnyesalan.
walhal tidak trkesn pon kat hati.spe org tu.?
aku la...=.=..

hurm.kdng2 rsa nk ubh prngai yg byk ckp nih.
sbb rsa mnushkn byk org.
mmg org x ckp.tpi...bla fkir blik.
msti org ltih dgr aku ckp.asik2 aku je yg ckp kan.
tpi nk bt cmne.aku dah mcm 2.
emm.org yg nmpk hepy-go-lucky.kdng2 lam hati dia.dia simpn byk ksedihan.
pnh dgr x?hurmm....

ok dah2.mrapu lak.
stdy xagy.*dush2*

nk jdi mcm jijah.bca 2 kali b4 exm.
*tapi aku skali pon blom abes..=,=''*

xpe2.niat 2 pnting.:D

smga bjya.tata~

Wednesday, May 5, 2010

i miss u~

i miss my ummi.
i miss my abah.
i miss my sisters
i miss my borthers
i miss my aunties/uncles
i miss my xclassmates*5g*
i miss my mardhiah
i miss my lee ;P

bla leh jmpa mereka2 ini~T_T

n more important is...i think i miss You....Allah.:)

aku nk jadi cm zubair*jiran nabi kita di syurga*
yg dpt slm kiriman dri Allah s.w.t*subhanallah*

tpi..bla aku tgk dri aku..rsa mcm xmngkin...
mmg aku nk brubah..nk sgt..tapi..tahlah..
mmg bnrlah kan..iman kita xstatik..kdng2 nek..byk kdng2 turun..

kalulah dulu aku msuk skolah agama..
kalulah dulu aku blja tajwid btol2..
kalulah dulu aku blja bhs arb btol2..
kalulah..kalulah..kalulah...

hurm byk kalulah dri ap yg dbuat kan?

cba byng klu tiba2 kita bngn pgi esok..
kita suddenly sdar yg kita dah xde..
agknya dgn iman kita yg sejemput skang nih..
apa lah yg bleh kita dpt kat sna nnti?

bleh ke kita jwb soklan lam kbur..?
bleh ke kita nk pimpin mak kita msuk syurga?
bleh ke kita jmpa Rasulullah..?
dan pling pnting skali..bleh ke kita lihat wajah Pencipta kita..Allah?

hurmmmmm...........kdng2..rsa lgy baik klu buta mata dari buta hati....~








Wednesday, April 21, 2010

Alhamdulillah...;)


Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award.
2. pass this award to 5 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.

1)cik ma orgnya
amalinaar.blogspot.com

*ok.seyus xreti2 cmne nk link*

woi bdk!~*bdk?sbb dia msih bwh umo.*
terima kasih.(2 je.)

2)-TRH
- hanis zalikha*wow*
-sayep si polan
-atok palat
-mard

3)malas nk kontek.tui~

4)''7 things i hate about u''*tajuk movie*.ok.10 senanya.=,=''

-sayang sgt sma umi wa abh wa kakak2 wa adik2.:D
-sgt suka jus oren
-kompius
-blur2 aym
-suka mnipu
-pmalas
-terlalu tidak smpurna

owh ok.jgn trkejut.nilah aku sbnanya.
aku tahu.di mata kamu.aku nmpk sgt baik.innocent.dan sopan.kan3?
tapi..i2lah..aku xsmpurna.dan xkn mnjdi smpurna.*mood emo*

rasa nk sgt fly blik ke msia.skang jgk!~
tapi...........(tsk2...)..=,=

hidup perlu diteruskn..yer..
slagi Allah xjmput aku.

spatutnya lah kan?
kita rsa xsbr nk jmpa Allah..xsbr nk tgk pncipta kita..
tapi..msti kita ckp..xbsedia..blom byk amal lgy*bkn cik ma di ats*
agknyalah..bila eh kita boleh ckp kita da sedia?
......

okeh.back to the basic.
ni kali frst pertama tdak kdua aku buat tag~
ngehee~xde mood nk bkk bku.*ok.sila sepak kpla sdri*

kenapala anatomy snng sgt.nk nnges snng...wuuhuu~T_T
patho?....best..tapi..hurm..bestla..kot?
physio?...haih~
para?...*dlm kpla trbayang tarian para2 sakura*=,=
microb?....klu nama bact 2 bt nma snng hfl kan bgus..
joyah ke.jery ke.timy ke.cik nab ke..haa..seangkatanlah ko ngn parasito tuh~tui~

tpi..2lah..spe sruh amik mdic?
aku nyesal ke?
eyh xderlah..*wink3*
sje nk eksen medic ssh..*dushh3!*
=,=''

owh ok.
yg sbnanya..
aku bersyukur dgn ap yg aku dpt skang.
mngkin blom agy aku capai cita2 aku.
tapi..seyus.aku bersyukur.
aku suka amik mdic.sbb aku nk jd doc*muka yakin*
sbb ummi aku suka.sbb family aku suka.
sbb..sbb..sbb..
byklah sbbnya..
hihihihi~
konklusi..
im very happy with who i am now..
alhamdulillah..trma ksh Allah...
terima ksh utk sgalanya..;)






Friday, April 16, 2010

mencari kekuatan.

pliz give me some strength oo Allah
aku sayang sgt kat mereka Allah.
sgt....

Wednesday, April 7, 2010

kerana EGO kita terpisah~

haih....
prsaan..kalu dlyan.mmg xkn padam.
stiap org ad kkurangan.sbb 2 Allah bg kita psngn.
utk kita top up kkurngn yg ada.

psngn xsmestinya laki dn prmpuan.
psngn jgk bleh kalu kita nk ckp sal adk brdk.
kwn2.ibu bapa,,,..dan..''adik'' dgn ''kakak''....

kdng2 trsa lucu.
(okay.mngkin ade yg trse mrh)
tpi serius.cbalah kita fkr blik.
xke ''matang'' kita brselisih fhm sbb bnda yg xptt.
mmg.ada pihk yg brsalah.
dan ada yg xslh.
tpi stkat yg aku tgk.smua pihak ada bt slh.
msing2 nk ckp jgk.yg org 2 bt slh.
org ni bt slh.
(ok.aku pon bt slh :P)

kalula smua org mngaku slh.xde sape2 nk mnuduh org 2 bt slh,
rsa2la...ada ke org nk gaduh?
ade ke org nk trsa hati?
ade ke org nk kutuk2..bt smething yg bt skit hati org?
ade ke?
ade ke?

rsa2nya...smenya dah trlalu ''matang'' nk fkir bnda ni sdri..
mmaafkn adlh lbh baik drp brdndam.
serius.pcyalah.
aku mmg prnah brdndam.
dndam yg korang mngkin xkn tahu stkat mne aku simpan,
tpi...aku cba utk ubh.alhmdulillah.
mmg btol.mmaafkn adlh lbh snng.
insyaallah.

kita bersukan utk mrapatkn ukhwah.
bkn meleraikn.
bak kata alia.
kalau sukan ni bt kita brgaduh.mrilah kita brhnti brsukn.:)

akhir kata..

yg pnting dpentingkn.yg sampingn.di tolak tepikn.;P

psnan rsmi:''GOCOH HIJAU GOCOH!'' :)




Saturday, April 3, 2010

i wonder~

org macam aku nih..layak ke nk msuk syurga..??
.................T_T

Thursday, April 1, 2010

aku bahagia~ :)

bila klas ethics tdi..
buat aku trmenung balik..sbb aku amik doc..
haha~
rsa lcula plak bla fkir..
sbb..main utma aku nk jdi doc yg frst skali ..
ialah aku ska tgk doc..sbb drnag pkai stetoskop kat leher..cam smart.cooll...XD

sbb kedua utama..aku suka tgk mayat..hahahahhah!~
plik kan?plik kan?
ye.aku tahu.mmg plik.ngeheee~
aku admit.aku ska tgk mayat.ni smua jasa aku tgk cter bunuh2 masa kcik.haha~
well best kot.tgk mayat xde kpla..bdrah sna.bdrah sni..
ska prsaan masa nk bkk peti simpanan mayat 2..huuuu~scary...tachycardia ada..
tkut ada..best ada..smua ada..hahaha~~peendek kata.aku ska prsaan 2..ssh nk gmbrkn..:D

but then.aku bsr skit dri msa knk2 2..
ummi aku nk sgt ada ank dia jd doc..
aku ape agy..dah ska kot doc..
so..alhmdulillah..dpt pluang nih..
xknla nk lpskn?..so aku plihla tuk dtng sni..

nk capai ssuatu..
mstilah kita kna tmpuhi byk ujian kan?
n of coz..trlalu byk bnda aku tmpuh sblom aku dpt nie..
ada msa aku rsa sgt down..rse xde sape2 dpt tlong aku.
ade masa lak aku rsa sgt happy..
but..i2lah hidup kan..xde ujian..xdelah life kan?


msa first2 dtng sni..kat airpot..
haha~lcu lak..bpk kuat eyh nnges..tah pape..
ummi aku cool je..dia kata
''mah g msir tuk blja..buat ap nk sdih2?''
bila pkr blik..btol gak..hahah~ngengs~
tapi nk bt cmne kan..mmg sifat gadis(ngeh3)....lmbut hatinya...(cewahh!)
then..tba2 trharu ngn abah aku lak..
ummi aku ckp..abah aku nnges..slma ni dia ckp dia xpnh nnges..
ni frst time dia nnges(dwsa)...dia xthu knpa...
wawawawawawawa~~~~~~~(owh ok.aku terharu.sob3..)
tbalik lak kan..pttutnya.ummi aku yg nnges..abah aku yg ckp cm2..hahahaha~~

hurmm..
bila dpt dtng sini..mmg byk yg aku blja..
dan yg pling pnting skali..buat aku lbh mnghargai dn syng family aku..
well.mmg btol.family aku xdela sesenng.
mcm kbnykan kwn aku.
tapi...aku gmbira aku brasal dri family mcm ni..
yg bt aku lbh fhm tntg hidup
yg bt aku lbh brusaha tuk dpt ssuatu..
yg bt aku sdr...xsmua bnda boleh jadi mcm yg aku hrpkn...

aku syng klrga aku.xkra siapa pon mereka.xkra apa yg mereka dpt bgi pd aku.
aku syng mereka.krna merekalah sbnanya ap yg aku ade kat dnia nie..
(hehe..ok.aku emo)

aku harap dpt bhgiakn mereka dlu sblom aku bhgiakn diri aku.
i2 yg pling pnting.
tlong doakn rsult sme llus.pointer nek.
insyaallah..

:)

Wednesday, March 24, 2010

kerana Dia Maha Mengetahui~

aku hanya boleh melihat
aku hanya mampu mndngar

serius.aku mmhami.
krna aku juga prnah mrasai.wallah.

aku prnah berputus hrpn.
aku prnah kecewa.
dan aku juga aku prnah mrintih.
nmun.xsiapa pun mndengari.

kecuali Allah.
krna Dia sntiasa ada di sisi
tnpa diundang
tnpa dpaksa
tnpa ku sedar..



dan kmudian.
aku sdari.
xsemua bnda boleh mnjdi sprti yg aku ingini.
aku hnya brdoa.smga Allah mlindungiku dlm stiap bnda.
dan aku berdoa..
supaya aku tabah mnghadpi stiap ujian yg dberi..

krna di benakku terdetik..
bknkah adlh lbh baik jika aku rdha dgn sgla ketentuanNya?

ya..i2lah yg terbaik.
Ya Allah.
ampuni aku krna mlupkn kkuasaanMu.
yg Maha Mngatur smua bnda.
ampuni dosaku Ya Allah.

sesungguhnya..
dgn seikhlas hatiku..

''demiMu..aku redha Ya Allah.......''

Tuesday, March 23, 2010

kalau xphm.sila jgn baca~

yg cetek dikata sudah cinta
yg cinta dikata belum cukup

mati itu pasti dirasai
cma xthu bla msanya nnti

sdngkn diketuk kpla
bru mncri tuhan.owh.hina nya engkau whai mnsia!

ap yg sbnanya kau miliki
sdngkn tiada satu pon yg kau kuasai

hdup hnya pnjmn.
sdng akhirat ssuatu yg psti.

jnglah skdr mncri hburan
sdng tuhan kau lupakn.
kau brkata kau briman.
owh.apkh disulami kmnisn?

ucp jgn skdr ucp.
bt jgn skdr bt.
Allah lah jua yg maha Mengetahui.
brtaubatlah sblum diakhiri~

Friday, March 19, 2010

senyum~

..n whenever u need me.
im here for u.
......

senyumlah..
jika itu yg termampu dilakukan..:)

Monday, March 15, 2010

sebelum saya mati...?? haha~

saje ngah boring2..aku search stu cter comel..dptla cter nih..haha~
trlalu pelik.n hairn.cmne agknya sorng dak UPSR (2oo7)bleh imgine smpai thp cmni..wakaka~~
bca.n sila enjoi...:)


Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.

Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.

Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting
Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.

Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.

Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas
cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

agk2.dpt ke kita imgne smpai cmni msa still dak2 dulu?
huhuhu~~ :)

Saturday, March 13, 2010

pengajaran utk aku dan kamu~


Attention Please!~


di ats adlh mrujuk kpd sbuah drma jepun.
pdpt aku.kpd semua.
sila tgk.
sila tgk.tgk dan pstikn kmu tgk.
ambil berat esp 6/7/8
krna d c2 trdpt pngjaran.
yg sgt bmkna.pnting.halus.dan telus.
ia bkn mngenai cinta kpd mnsia.(krna msotly org ckp sal bnda nih.tui~)
pcyalah.
tpi mngenai ap yg kita buat skrng.

aku nk ckp byk2 xpndai.

kata2 terakhir.

pliz.sila tgk :)

domo arigato~

Friday, March 5, 2010

si bodoh yg mndongak~

hebat kan ..dgn hnya kata2 kita mmpu mngubah seseorng
hurm.aku mngaku.best jgk kot klu dpt jd pkr motivasi.
coz.kdng2.dgn hnya kta2 dri kita.kita might dpt tlong org.
xke hbt 2?

of croz.lam hdop.kita msti nkkn byk bnda.
kita msti nk smenya perfect.
stdy.family.pshbatn..
but then.kita jgk tahu.yg kita xkn dpt sme bnda mcm 2.mksd aku.sme bnda perfect..
why?sbb psti ad bnda yg akn blaku dsebalik sme knikmatan yg kita dpt 2..
aku xdelah bmksd yg tuhan akn bagi sme bnda bruk pd kita lps dia bg nikmat kt kita..
walhal.pepatah pon da kta..stiap kjadian ad hikmahnya..
x..just..
well.aku ase kornag msti da fhm bnda2 cmni.
xde ujian.xde life mem..=)
xkira btpa perihnya usaha yg kita perlu kerahkn..
life must go on.hurm.

lusa da nk strt skolah.huh~
mnyampah aku.bkn mnympah ngn skolah.
tpi ngn dri sdri krna xska skolah.
yela.da tahu dtng sni sbb nk blja.tpi cuti jgk yg aku hrpkn.
xke ngek cm2.samdol!~
slalu tnm azam nk berubah.tapi ttp xberubah.

''mnsia jarang berubah.wlpun dorang kata nk berubah.sbb i2lah kamu kekal sbg si bodoh.:P''

sape2 yg igt sttus ni kt fb.sbnanya sttus ni dtujukn khas utk diriku sdri.huahuahutui~
yelah.hurmh.xyahla nk xplain.korang bca asenya korang da fhm.

ayuhlah whai jiwaku
kita bngn bersama
warnai kmbali impian hati
yg tersemat abadi di dlm diri
tgglkn yg mne alpa
kerna kita tahu kita sedang berperang
antara nafsu dan keperluan
insafi diri
kesali smuanya yg terjadi
andai kata i2 mmpu
buat kamu sedari
yg kamu perlu bangkit
dari kdaan kamu yg 'sakit' nurani

get ur spirit back bro.
u can.i can.and so.we can..:)











Saturday, February 20, 2010

and i go....~


rasa nk cri stu tmpat yg snyi...duk sorang2...tenangkn diri...sbb...


hurmm....
aku btol2 berharap agar mmg bnr2 wujud makhluk dbwh.
spya dpt mmakan sme kertas2 exm..=,=''

juga berharap...
dpt jmpa doraemon..
sbb nk mtk alat bntu mngingat bnda medic.huh~kan snng...~
dan aku juga rasa....
nk melantak satay seploh mngkuk!~
*jgn men2.ni stay haji samuri taw*

owh ok.rght now.aku rasa aku sgt merindui msia.....gmba d bwh mnunjukkn pmbuktian.
nak balik!~~~~~*tba2 terasa jeles ngn dak2 blik msia*


*tgk bndra sblah.bkn org sblah.:P*

huh~
exm mmg mmbuatkn org mnjdi lbh senget.
seperti menara senget*ke condong.ah lantak aku xksh*

pantai alex sgt cntik skang.nmpk sgla components lam nya.
berharap agr pernah blja brenang di sungai kg dahulu.tapi hmpes.
krna pernah hanyut dbwa arus sungai yg ala2 sungai amazon.*sbb mndi wktu bnjir*
fobia kdng kala mnguasai firasat pmikiran.tapi ttp tdak mmbataskn perlakuan.
huh~bla la dpt mndi pntai neyh?*statement xde kaitan dgn proses post*

owh ok.
exm.still got 2 to go.
then i can go.
eventhough i cannot go.har3~~~
huuhh~~=,=''

but..xkra ap yg blaku.
He's always be there to listen.
trma ksh Allah...trma ksh tuk sme...

wlpun kdng kala kita mnangis.krna ujian yg dtmpuh..
kdng2 kita rsa nk give up.
kdng2 kita rsa nk lari dri sme bnda ni....
tpi..
kkuatan lam dri msti ttp akn ad.
kerana kita ada Dia.
yg slalu memahami dn mndgr keluhan kita..
Ya Allah...maafkn aku.yg slalu lupa tntng diri Mu.
aku jahil whai tuhan.
teramat jahil...




...............

Thursday, February 18, 2010

for a very cute fren of mine ..yes.you..:)


im so happy...:)


for

having

a

fren

like


u......alia lee azlan


thank u.;P




yg bantal2 cute 2.tmpt mne nk crik?
hahahahaha~~~
;P

Monday, February 15, 2010

superantigen=xsuperman.ok?

*gamba hiasan*
knpalalambyk2soklan
soklan2jgkygkonktnyahah?

superantigen?

akudahlaxphm
ygkogtnya2pehal
apmslhko?
forthefirsttimeantraexm2ygakursaplinghmpes.kaula
kopuashatixsoklan2?
spttutnyakupostnismlam
tpidelaysbbtensensgt.
tpiakuthusilapakugak.dahtahuxphm.tnyalaorg..ngok~=,=''

tapixpe.Allah always knows what is better.
kan?

harap2commedxjadicmni
well.ishouldbestudyingrghtnow.ngeh3

stiap bnda ad hkmahnya.mngkin aku xnmpk skng.tapi mngkin akn nmpk esok ke.lusa ke.tulat ke.tulit ke.toot2....

*kalu aku xdpt stay strong tuk dri sdri.stay strong utk umiabah.chayo3!*

moral=stdyawl2b4exm.;)



Thursday, February 4, 2010

kerana kamu penting bagiku~

xsme bnda indah
xsme bnda huduh
yg indah bleh jadi huduh
yg huduh bleh jd indah

yg buruk xsmestinya buruk
yg cntik xsemestinya cntik

simple things kdang2 bleh bt kita trsenyum
sbb 2 kita kna hrgai sme bnda lam hdop ni

skang bru aku sdr.
sme bnda bleh jd brbeza pd msa yg sngkat
aku enjoy duk asrma
tpi bla duk umh aku ase lbh baik

i strt to learn how to appreciate peoples in my life
yg kdang2 kita ase xpnting
sbnanya sume balik2 brkisar ngn dri kita

i wish i could arrange the future
har~~
so that we will always be happy..
in no matter what the condition is..


i luv Allah
i luv my family
i luv my housemates.they r the best.*wink3*
and i luv my other frens also...hihihihi~~

''sayang kdng2 xperlu diucap kerana pasti ada yg bisa merasa
tpi kadang2 jgk..ucpn syng i2 penting
bg mnunjukkn ap yg drsa..''

saya sayang korang semua!~ ;P

lalalala~~

Sunday, January 31, 2010

geli hatiku..har3~~

geli hati lak tgk kwn mngata kwn rpt nya sdri.
hahahha~lcula..cmne la leh tgmak kutuk kwn sdri...
haih...

klu aku.bila aku tahu org 2 mngata aku for no reason.
smpai mati aku dah xcaye.mktamad~
lalala~

Friday, January 29, 2010

aku tgh mrh ni tahu!~

kdang2..
bila aku cba mnipu ..org xpcye..
kdng2 jgk bila aku xcba mnipu pon org xpcye..=,=''
*inilah nsb pnipu*

kdng2 gak...bila aku bt2 mrh org sruh aku cool..drang pcye ak mrh..
tpi kdng2 gak.bila aku btol2 mrh org xksh pon...(igt aku xmrh barangkali...xpe2..husnuzon)..=,=''

huh~~~mnyampah..*inilah nsb org xpndai mrh...agagagaga*


eyh dah2..mrepek lak.mnggu dpn exm cik bedah oi..
okay2~stdy...stdy...stdy...=ZzzzZzzz.....ngeee~

*akak snior aku ckp.klu kita btol2 mtk doa dgn Allah.kita kna ykin Allah akn tnaikn doa kita.klu kita sdri xykin Allah tnaikn ke x.Allah pon xykin nk bg ke x...jd.bila2 kita bdoa..kita kna yakin yg Dia akn tnaikn doa kita.so.BERDOALAH DGN PNUH KYAKINAN*

;P

Thursday, January 28, 2010

pabila exam mla mlabukn tirainya.....~~




usaha..*bkn usha*
berdo'e..
tawakal..

insyaallah.kita buleh.

Allah xkn bagi kita kalu kita tak mmpu tuk hdapi bnda ni..
ni jnji Allah.
yakin.pasti..

hurm.bku xpyh ckp.of croz byk kna bca.
nsb bek en.esement sdah xde..
xdela nk ssh fkr nk bg msa tuk en.esement.huhu~

wlpun bg2..sdah mjadi kbiasaan pljr mdic.
mmirkn dlu ap yg nk dbuat tatkala msim cti.ngee~
walhal exm bertulis blom pon brmula.
tapi xpe.kami da bese~~ngeh3~~
oleh i2.dgn pnuh hrpn aku brkata.''smuga namaku n bobo temasuk lam snarai yg dhntr last2 detik waktu i2...''....ameen~
tapi klu xtmasuk.kami rdha..i2 sdh pasti....

ok.ksimpulan.

exm mnggu dpn oi!~

gud luck sume kwn2 ku.....*wink2*
(biarlah mak ngn ayh kita pon leh trut sma brgumbira dgn kptusn yg kita dpt nnti.bkn brduka cERita..INSYAALLAH!...)

Saturday, January 23, 2010

masam2 manis pahit lepe~


sorang kwn pnh bkta kat aku..

kalu nak bgaduh.
baik ko bgaduh mlut.
dri bgaduh ego.
yg kdng2 smpai mati pon ko smpan.

okay~

Thursday, January 21, 2010

khusus utk awk taw~ngeh3~~


teka teki antara benua hari nie....


mengapa stiap kali nak exam(almost stiap kali),kita akn rasa tdak bersedia?

jawapan:sebab kita xstudy!~

so....jom.kita stdy.:D

Wednesday, January 20, 2010

dri kak mah utk adik~ :)

nma bdk nie.nur darwisyah alias..

alhamdulillah..
stelah hmpir 2 thun mnunggu..
akhrnya.Allah tlh mmkbulkn doa kami skeluarga..

aku gmbira.gmbira.gmbira n gmbira.!!!

syang adik sgt2..!
trma ksh sbb adik tbukak hati pg skolah.
rjin buat kje skolah.
da pndai bca..

kak mah syng adik.;D

*nnti.insyaallah klu kak mah blik msia thun ni.kak mah beli sumtim tuk adik.ngeee~*

*hari2 adlh hari utk mnghargai dan mnsyukuri krniaan Illahi..*

smga kita yg kt sni.yg kat msia.
its time to move on.
tggl yg lma.yg bruk.yg kruh.buang smuanya..

smlam tbca artikel tibbians*kotla*
ad stu artkel 2 sal doc msia.
prof 2 ckp doc u msia*mdic* agk ktinggln bbnding ngra len
*tpi xsura ah bbnding msir yg mne lgy up*
sbb tesis yg dhsilkn krang brmutu bbnding ngra len..

so.kita sbgai bkl2 doc skalian*insyaallah..*
beliau kata.kita prlula brsaing.
bkn skdr dptkn mrkah yg ckup mkn je.*kdng2 nk mkn pon xckup :P*

so.dkmptn ni.
sma2la kita mnyeru dri sdri dn org len.
brubah utk kbaikn.
yg blja d luar ngra.amik ksmptn tmba ilmu spenuhnya dri tmpt blja msing2.

mmg btol.mdic xleh dpndg sblah mata,
kdng2 pndng dua2 blah mta pon xsmstinnya da buleh.
pe yg pnting.
kita truskn usaha
tawakal dan bdoa.
insyaallah...kita psti boleh!
MALAYSIA BOLEH!~ameeenn..

:D