Thursday, November 24, 2011

wish u were here.

bersahabat sehingga ke syurga.:) (sjk akhir2 ni asik post sal ni je kan.ngaa~)

Friday, November 18, 2011

deep down.

i choose not to be around when everything is almost perfect.so that when u're down,i'll be the one who would dig deep into the ground and pull u up saying. ''everything's gonna be alright.im here..'':)

Monday, November 14, 2011

once.

dear friend. walau ke mane saje kita pg.aslkan ade kamu.sya xkisah.:) awww~<3(ttba nk sweet2 lak pgi ni.:P)

Tuesday, November 8, 2011

langit senja.

kalaupun kau sayang sgt dgn prsaan dengki.sombong.keras kpla.yang kau ada tu, apa faedahnya kalau kau tiba2 mati esok? be sincere.that's all that what u need.seriously. :)

Monday, November 7, 2011

Tuesday, November 1, 2011

............

''adik nok jadi mace kak mah..'' :) alhamdulillah. adik dah mula pgi skolah.dah 4 hari ummi kata adik pg skolah. harap2 kali ni berterusan lah.hee lgipun thun dpn dah drjah 5. haha.adik2..hurmm~~ semoga semua bnda baik2 je... kalaupun Allah dah takdirkan utk ambil sesuatu dri aku. xkisahla apa pun 'bnda' tu.. harap2 sgt aku boleh hadapi knyataan tu. papepun.Allah dah aturkan semua bnda. so dont worry. sbb Allah sntiasa ada.:) emm. mood:doaku untukmu sayang-wali band-

Monday, October 17, 2011

aku pnh kata aku suka medic ke?/kan?ngeh3~

salam~ 1) clinical year mmg sgt best. hari2 lam kls byk do'oh info yg doktor bgi...mcm air.. smpaikn balik xtahu nk study cmne...-,-'' skang pon xthu lagi nk stdy cmne..ngeh ngeh ngeh tapi xpe.insyaallah..2 3 hari lagi tahula tu cmne nk stdy.ngaaa~~ 2) bila ditimpa mslh.barulah kita tahu stkat mne daya ksbaran kita kan. and mmg.aku akui.aku bukanlah sorang yg pnyabar org nya..wawa~ selalu je mulut ni rsa nk jerit2..xde profesionalism lnsung~ptuiiihh~~! cmnela nk jdi dokter nih..huhahuha~ 3)bila kita ditimpa mslh gak.kita tahula sape yg btol2 ade utk kita. and im glad.i think i've already found out sape org2 tu.ngaaaa~~ 4) dah lama xcall rumah.hohoho~ msti ummi wa abah rindu nk dgr sore i yg serak2 mcm ella nih.ngeh3~~:P 5) last sekali.setiap kesusahn pasti ade pnyelesaian. Allah knows better,HE always do.:) chow~

Tuesday, September 27, 2011

kenapa awak tak bertudung ea?

bab1 tetiba rase nak emo sgt. sebab ape..?.sebab ni..
kadang2 aku rse baik die xyah pkai tudung.buat malu je.pkai tudung.lengan pendek.baju ketat.bla bla bla~ tapi bile pikir balik elokla tu die pakai tudung.*owh peliss*:P erks~~ entah knpe aku rse org yg pkai cmni seolah2 mereka mempermainkan agama...bertudung tapi...~~ *sigh~~* bab 2. aku selalu dengar soklan orang tanya. kenapa awk bertudung ek? awk xpanas ke?cmne nak dapat hidayah suruh pakai tudung ek?bla3~~ tapi jarang pulak aku dgr org tnya.. KENAPA AWAK TAK PAKAI TUDUNG? tapi seyus.aku teringin nak tahu..tapi pliz la jgn jwb sbb hidayah xsmpai lagi.hidayah xperlu ditunggu.tapi perlu dicari! teringin jgk nak tnya..awk xtakut ke azab neraka?atau..awak xsayang Allah ke? atau awk semayang xbetol2 ke?(sbb aku dgr kalau tanda2 sembahyang nye diterima.nescaya maksiat tidak akn dilakukan) eceh.macam aku konpim2 semayang aku kena diterima lak kan?ok.xnak tnya yg tu.~ erm.dulu kwn aku pnh tnya aku.''cmne nak start pakai tudung ek?'' aku jwbla sbb aku takut azab neraka.sehari di neraka sama dgn bertahun2 di dunia.nmpk sehelai pon la..bla3~~ then dia plak ckp kat aku.. ''mne bleh jwb cmtue..xsesuai..''~ eyh.habis tu aku nak jwb ape lagi..kompius3~~ tapi.. ape yg penting..kenapa kite bertudung tue.Allah sahaja yg lebih tahu... dan bagi aku.salah satu cara nak tunjukkan yang aku sayang kat Allah adalah dgn cara aku bertudung. sebab Allah suka hamba Nya yg bertudung(of coz la pompuan je) xgitu..kan?:)
of coz byk lagi yg dri aku sdri pon perlu diperbaiki. agknye bilela aku nak jadi cmni....~ xpe..slow2 yer..:) amin~

Monday, September 26, 2011

Wednesday, September 21, 2011

i wish~

dear doraemon.pliz lend me your 'pintu suke hati'.bleh x? :'(

Sunday, September 18, 2011

Sunday, September 11, 2011

ilovedoctor.:)

alhamdulillah..hari ni ktorng dah selesai buat attchment kat GIT depart. banyak jgk yg ktorng dah belaja.. syukur.. yang pling best bagi aku time dpt amik venous sampling. sbb ianya memerlukan keberanian n keyakinan*eceh ayat poyo* tapi betol.xtipu..:) esok dah mula attchmnt kat emergency depart lak. harap2 ade byk kes..hihi~ papepon.chayo2!! insyaallah.kheir.:)
smpat bgambar ngn doc baik.:)
hihi~

Tuesday, September 6, 2011

.




cepatlah balik!!

>,<

Friday, August 26, 2011

kerana ku tahu.hanya Kau Tuhanku..:)

masih jauh perjalanan yg perlu dilalui.
penuh halangan dan cubaan.
namun mngkin kita xperlu risau semua itu..
kerana Allah lebih tahu apa tujuan kita.


terkadang rsa diri ini sgt hipokrit.
buat xsperti yg dicakap.
proses utk ke arah sesuatu yang lebih baik itu.
mmg..bukanlah sesuatu yang amat mudah.
kadangkala tersungkur di tngah jalan.
kadangkala berpatah balik ke belakang..

dengan iman yg senipis kulit bawang.
apa lagi yang aku ada kalau itu pun Kau tarik wahai Tuhan..

sungguh..
jauh lagi perjalanan yg perlu dilalui.
harap2 cepat jumpa apa yg dicari.
sebelum diri ini dipanggil kembali.

hurmm.

Friday, August 5, 2011

RAMADHAN.:)

ahlan ya Ramadhan..:)

for the first time..aku rsa pose yg btol2 mcm ala2 perantauan tu.ngeh3..
sbb ape je.sbb xbersama fmily.n xbersama2 hosmete..hihi.

mula2 mmg la agk sebak.haha.first day meroyan mcm ape je.ngeh3~~
tpi xpe.nsib bek aku cpt adapt.hoho.
second day trus rsa cm ok.alhamdulillah..

kwn2 yg dah balik msia..
tnpa segan2 tnya.aku ok ke x?
haha.so sweetla kamu.benar.keh2..
n fyi..insyaallah.
aku ok je kat sni..
lagipun..
Allah kan selalu ade..:)

nk cter pngalaman smyang trwikh kat sni.
first day.mmg aku pergi tido agknya..-,-''
msa berdiri pon boleh terlelap.kah3~~
xpela..insyaallah.kna latih lah kan..kat sana nnti tkut2 lagi lma..ho2~
second n seterusnya alhamdulillah better lah skit.
n bru mlm tdi aku strt gna Quran..
alhamdulillah..xngntuk..cuma lnguh2 kaki jla..
n kna thn wuduk yg 2 susah skit.hoho3~:P

setakat ni.cuma bljar tajwid skit2..
nsb bek ade SC..tadarus rmai2..n sgguh bnr sgt skali..
byk yg aku jahil bab tajwid..boleh katakan mcm bdk bru nk blja bhsa english.huruf dah knl..cuma cra bcaan xbleh...huhu.jahil kan?

papepun,
aku slalu harap Ramadhan kali ni.aku xsia2 kan.tapi tahla..
mcm xbyk bnda yg aku buat tuk Ramadhan ni..hurmmm...

Ramadhan kali ni mngkin pmangkin tuk aku buat lagi baik tuk yg akn datang.
atau mngkin jadi Ramadhan yang terakhir.xde sape tahu kan.

penutup.
harap2 amalan kita semuanya diterima oleh Allah SWT.
semua dosa terhapus.kita bykkn bertaubat.
bersihkan hati..wlpun sgt susah..-,-''

xpe.yg pnting kita cuba kan? :)

slm rindu tuk umi.abah.family..kwn2...

slm.<3

Monday, July 25, 2011

clinical year..insyaallah!:)

alhamdulillah..

hari ni dah habis exm final sem 6.
mksdnya..dah tamat dah sesi pre clinical kami.:)

harap2 semua result lulus.amin..

doakan urusan yang akan datang dipermudahkan.
semoga Ramadhan kali mmberi kita seribu satu nikmat so that kita lebih menghargai nikmat Islam tu sdri.:)

nak balik msia.tapi ade byk lagi urusan penting yg perlu disettle kan.hurmm..
doakan aku jumpa apa yang dicari.insyaallah!:)

Wednesday, July 20, 2011

.............

i think i've already miss them.;'(

Tuesday, July 5, 2011

BERSIHkan UMNO.:)

BERSIH saje je nk buat havoc tu.bukan dorang nk buat demo pon.sje je nk trik perhatian krjaan suruh bagi dorang attention.takut krjaan terlepas pndang dgn tuntutan dorang ke.BERSIH pon baik ape.pergi smyang subuh bjmaah kot!(yg mne islamla).mne suka demo2 ni.dan pihak krjaan pon.sje je nak test kesungguhan BERSIH.satgi dia bagila apa yg BERSIH nak.lambat skit je.sje nak men angin...dorang ni semua comellah!main tarik2 tali plak.tpi of course lah.COZ THEY ARE BROTHERS!!suke sgt main2 ni..esemen.haha:)..
-kan best kalau ini sbenarnya yg blaku.aman malaysia-<3
klu saya silap.btolkan.trima kasih.:)

Saturday, June 25, 2011

.

deep down inside my heart..

i miss YOU.
but im just not ready yet.

-make me strong Allah..;( -

Sunday, June 12, 2011

lu sangsi.lu mati~

kalu dah namanya jeles tuh.
xyah nak cakap pnjang.
org buat pape pon.ko rasa xbagus jgk.

sudah2 la dengki ngn org.
ko tu mnsia.jgn lupa.ade tuhan.
tuhan nampak ape yg ko rasa.
klu rsa dri tu dah bgus sgt.
haa.ckp kat tuhan.
''aku dah cukup bagus ah nak kutuk2 org neh''.

klu ko xsggup.alhamdulillah.
mksdnya ko masih mnsia.yg ade tuhan.
dah2 la kritik org neh.

klu rse ko lagi bgus..

huhu.sory ah weh.sbb..




KO BOLEH PEGI MAMPOS.

:P

Sunday, June 5, 2011

missing the old you.~

i might sound selfish

but seriously

saya rindu
''diri awk yg dulu.yg selalu kena buli,yg selalu kena jaga hati org,yang faham mood swing saya..''

saya rindu

''org yg selalu ade utk dgr crita sya,peluk bahu saya bila saya lemah,gelak ngn saya sama2,stay up malam2 sama2..''

i miss..
i miss...
i miss....

oo Allah

seriously.
i miss that person.
;(

well.'you' did changed a lot my fren.but if u r happy with that.then i'll always support you from the back.as long as its for the good one.insyaallah..:)

Monday, May 30, 2011

iman anak abah~

semalam present patho.
prof ttba tnya.
smbil tgk list nama..

''nurul iman abd halim?...''

senyap~

ttba ade org ckp.
'mush maugud..'

aku dgn lin..
dua2 terpaku..
xtahu nk jwb ape..

senyap lagi~
.....



hurmm~~

'ape kabar' arwah sekarang?

:)

semoga Allah merahmati awk iman..amin.

Saturday, May 21, 2011

Wednesday, May 18, 2011

to be is to do~

masyaallah..
seyusly...

byk gila bnda xsettle nih.-,-''
esemens+exam(5subjek kot!!!)

hamik kau.2lah.spe sruh tgguh2 stdy??huh?
danke~:P

xpelah.dah sdri buat.sdri tnggung.
yg pnting.jgn mnyerah kalah!!
finish it strong almas!!!!

ok.tdi lam lcture ade ckp.ikhlaskan bljar.
niatkan blja krna Allah..
(tpi seyusly aku xphm)

sbb....sbb....

klu xde exm msti aku xstdy(kui3)

ok2.insyaallah.mngkin stu hri nnti aku akn fhm.
;)

doakan kami smpat ngabes kan blja 5sbjek tuk integrated exm ni.sbtu ni weh.wehooo~
jgn malas2.igt ummi n abah.
they r waiting for you..
3 thun stengah je lagi..insyaallah..
sabar yek...:)

Thursday, May 12, 2011

mencari.tercari.aku sendiri.noktah.

xsbar nyehh!!~~
wehoo.wuhooo.ngaa~~~

Insyaallah..bln ramadhan nnti..
harap2..'ziarah' aku yg kali prtama n mngkin kali terakhir ni..
akn jdi 'ziarah' yang btol2 mmberi kesan lam hdop aku.

seyusly.
AKU NAK PRGI 'MNCARI' TUHAN AKU...:)

doakan aku jmpa ap yg aku nakkan tu.
doakan jgk aku tabah mnghadapi cubaan xbalik msia thun ni.*wuwuwuwu*

hurm.xde pape dah kot.
esok jumaat.best kan klu dpt mninggal hri jumaat.ngaaa~;P

sok jgk jamuan section 5.hihi.
blom msk2 agy.-,-''
ok lah.

sayonara~

Tuesday, May 10, 2011

just the way u r...

''yang ni akak kna knal dia..sbb DIA SPECIAL SIKIT..memang org len pon special,tpi dia special lain sikit...''

ni antra satu ayat yg menaikkan smngat aku.
xpnah aku trfikir yg someone akn ckp mcm ni.huhu~
well.aku pon xsure ape definisi dia ckp mcm ni.
but somehow..its already made me happy...:)

sbb..deep down in my heart..
aku dah lma hrp someone akn anggap aku ni special..
IN MY VERY OWN WAY..
n guess..
i just did..xkshla kalu dia sorang je yg anggp aku cm tue.

alhamdulillah...~
:)

terima ksh kak.trma ksh byk2..!

Sunday, May 8, 2011

tamat.

agak2.bila dah smpai msa aku tuk pergi.
dorang2 smua akn knang aku mcm mne lah eh?

suka mnipu?baik?jahat?sensitip?kedekut?

T_T

*nak jdi cm arwah iman.smua org ckp bnda baik sal dia..*(jeles!)

Saturday, April 23, 2011

aku bahagia.:)




seyus aku happy.wallah!

jga dri baik2 taw kat sne.tahu ko lmbt agy nak pegi.
tapi ko pon thu kan.aku mmg nk pg situ.sjk dlu agy..

xpela.klu aku xdpt pg pon.ko jdi wakil aku.kan?
aku sgt2 happy.xthu nk ckp cmne.*lagi skali*
haha!~

yg pnting..blja leklok..jgn sia2kan pluang Allah bagi ni..
xsmua org dpt.xkira ats sbb ape kita pg..

amik gmba byk2 kat sna yea.amik gmba bnga sakura lam salji taw.pstue tag nma aku.hahah~
buat org snow bsr2.pstu amik gmba n tag nma aku lagi.hihihi~

kesimpulan.
i feel so proud of you mard.
seriously.
:)

smga kita sma2 bjya.dunia n akhirat.
*aku xrsa ko bca blog aku ni.tpi by the time ko bca.just know that.i'm so happy for you.:)*

Sunday, April 10, 2011

hanya Allah yg tahu apa yang hati ni rasa.:)

Tuesday, March 15, 2011

cuti yg best.:)

aku ada byk bnda indah sekeliling aku
kdang2 aku xpnh sdr..atau aku yg buat2 xsdr.

sabtu neh kanak2 serumah dah nak balik.
wlpun tempoh ni agk singkat,dan mmg xde bnda nk buat.
tapi aku rsa best.huhu

byk dah nikmat Allah bagi.
tnggal kita je nk hargai.

rasa sgguh tnang skang.alhamdulillah..
psnie msti dah sebuk.kuliah lagi..haha.xpela
dah 2 mmg aim aku dtng sni..

***

....indahnya berkawan andai disulami keikhlasan.;)
hurmmmm~

Monday, February 14, 2011

selamat tinggal mubarak.eyh.hosni.:P

12 mac 2011

btol ke kna blik sna dah.
mcm xlagi jer.
ngaa~

papepun.
smuga smua bnda bjlan lncr.insyaallah.;)
rsa mcm xsbr nk blik gak.sbb seyus.boring nk mati skang neh.
tapi..ase mcm xnk balik gak.sbb konpim.rya da xdpt blik.huwaaa~~

okeh.be matang.sbb da dkt 2*.ngeh3~
chayo2!!!
doctor of 2014.here i come!!


ps:hidup tanpa penyesalan.hurmm..~

Thursday, January 27, 2011

stop pretending~

byk kali aku dah try convince kan dri aku.yang...

''EVERYTHING IS GOING TO BE JUST FINE.''

but just now,i suddenly realised that..

it's not OK at all.:(
(xbersyukur kan aku?)

*sudahlah almas merepek.exam ade 2 pper agy.just finish what u already started.no time tuk nnges2 mcm bdk kcik lembik.jgn patah smngat.igt abah ckp.JATUH BERAT BADAN XPE,JGN JTUH SMNGT!.(owh,sgguhla mmbntuku.:P).just pkir bnda yg akn dtng.POKUS2!!!
>,<*

p/s:rasa nak balik msia skrang jgk!!..n then...peluk ummi n abah ketat2... smbil sincerely ckp...''mie,bah..medic manyak susah maa~~..''

-,-''

okay.skang rsa nak mkn double cheeseburger mcD lak.haih~~~

Friday, January 21, 2011

aku jeles.17/1/2011/isnin.pagi.esok exm.

rasa jeles.
agknya aku nnti
Allah pnngil dlm kdaan cmnelah.

aku slalu trfikir
dlm solat sbuh pagi tu..
arwah doakn ape eh..
bila arwah tgk crmin pagi tu..
arwah pkr sal ape eh..
msa arwah msk tuk hosmete dia pg 2..
arwah rsa ape eh...

i wish she could answer.
i wish.



Al fatihah tuk arwah iman.(sectionmate aku)

''Iman..skang neh tmpt dduk exm kat dpn sya da xde sorang.wherever u r right now..sya hrp Allah sntiasa jaga keselamatan awak.awk bdk baik.msti Allah syng awak..insyaallah..sya yakin tu..:)''

Sunday, January 16, 2011

ikhlaskah?


exams.damn!~

ok.ayat cliche kan.
so.ni ayt xcliche.n sgt +

exam best sbb...

xde lecture,kls pon tade
msa ni aku bru thu aku blja ape lam lcture,
xmsk.so mkn kedai or delivery.snng kan hdop org bjang?:P
makan hnya bla lapar.(so..slma neh..hihihi)
kuar umah bla hri exm jer.
lps exm ade cuti.(yebedabedoooooooooo!)
msa exm pngharapan lebih pada Yg Esa.
nk bkk fb pon fkir 2 kali.
tdur scra otomatik jdi kureng(yeke)
hubungan lbh trjalin ngn family(sbb msa neh mulala ''sakit rumah'')
fikiran jdi lbh mtang sbb kna hdapi byk mslh emosi
(mslh mmtangkan fikirn)eceh~
lbh snng nk bt krja baik.dgn hrpn dpt blsn dpt jwb msa ngah jwb exm.:P
bngun pagi lbh awl.
breakfast pon lgy awal.


hurm.nih stkt yg bleh list.tpi ade byk je agy.so.exam ade byk faedah kan?
akhir kata.
selamat maju jaya.ikhlaskan hati tuk blja.

sjak akhir2 neh.aku slalu pgang pda ayat neh..

''mngkin satu ayat yg aku bca dri buku,dan aku hfal,dan aku fhm.mngkin ayat neh yg dapat bntu aku slmatkn patient aku nnti.''

insyaallah.

so klu pas exm tuh.ase xdpt jwb n ase mcm nak check ke.check je.xde slhnya.andai 2 dpt btolkn kslhn kita skang kan.dri bt slh kat msa akn dtg.kita bkl bermain ngn nyawa org.tu bkn bnda remeh.~

ok.adios.aku brmbus~

Saturday, January 1, 2011

Mah nk cakap sikit neh~




i miss those ngeng sisters,
sme ade prngai msing2.=,=''

so nilah mereka.

kak long aku cm ummi aku.ade jerla petua2 dia.tnya jla pape.doctor pon klh agknya.
ummi aku mrngkap doctor peribadi klrga ibrahim(atok aku nma ibrahim) smala mcm 2.pntang mkn bnda2 skit,trus ade lrngan.tpi mmg pon kan.sbb bnda yg aku mkn 2 magi.ho3~~~kakak aku neh jnis byk ckp jgk ah.sma mcm aku.eyh ke x.:P.tapi dia nih jnis baik hati.suka tlong org ssh.satu agy.dia syng sgt kat ummi abah aku.abes tuh aku xsyng ke?eyh x.aku syng jer.kak long aku neh jnis tgas jgk ah.suka tgur ktorng adik brdik bla ade pape.yelah.sulong ktakan.mstilah jdi prngai org slung kan.wlpun dia prngai mcm knk2 bwh umo.:P.tapi xperla.yg pnting dia sgt syng ummi abah aku.that's all yg matter kan?:)

kak ngah aku mrangkap kkak kedua aku.yerla.da nma pon k.ngah kan.-,-.
tadi aku call.dia tgh tido smbil tggu wktu isyak.ni sorang.prngai jnis xksh sgt.ska bt krja basic(cm bsuh baju) smbil lewa.eceh ko pon sma almas.:P
tpi xpe.2 aku xksh sbb aku nk cter sal k.nah aku.tapi satu la aku suka,ok bkn satu.
k.ngah aku nih baik hati orgnya.suka tolong2 ummi aku kat umh.mmg dia bt kerja kdang2 siput sedot pon lgy laju.tapi 2lah.dia bt jgk.xmcm aku.heh.dia bt krja lak mcm best jgk ah sbgai contoh msk rndang n ktupat.tuh sme dia yg bt.adik brdik len tlong tgk.aku?heh.aku ade tlong ah.tapi 2 bab bungkus jla.keh3~

cah lak,kakak ketiga aku.
tua sthun jer dri aku.(kami dekat2 ok.subur.....)eceh xphm sudah.haa~cah nih aku suka prngai dia sbb dia nih jnis tgas.n klu dia bt krja mmg dia bt btol2,d smping itu.dia nih jnis yg rjin.bt krja laju xmcm siput sedot 2.heh.spe tah:P.cah nih aku asela,campakla dia kat ane2 pon,msti org nmpk dia.ok dia xdela hot cm aku.*ngeh*tapi dia nih jnis pndi bwk dri.ade bkt kpimpinan lah ktakan.ecewah~dia tgh amik misi skang.mngkin sbb msa kcik2 dulu ktorng slalu pnggil dia misi(ade kaitan ke)tapi xpela aku xksh ade kaitan ke x.yg pnting.dia abes tahun dpn.hah.dah nk kwin dah pon.yerla 2.aminnnnnn jlah lah kan?:)

ni kakak2 aku ade.adik brdik yg len ade agy.3 orng agy.tapi ni versi kakak2 pnyer.(sbb tgh tringat kat dorang*dush3!*)

papepon.hrgailah org yg kita ade.xkshla spe n cm ne pon org tuh.sbb merekala yg sbenarnya mmbri wrna kat dalam hidup kita(ecewah)

aku bruntung sbb ade byk kkak.rugilah bg org yg xde kkak.hehehehehe~

okeh.skian.slm~